Amadeus Sofia назначи Оливие Гитар за генерален директор

С 25-годишен опит в Amadeus, Оливие Гитар ще се фокусира върху по-нататъшното разрастване на екипа на компанията в България
(снимка: Nathalie Oundjian / предоставена от Acta Verba)

Технологичната компания Amadeus Sofia назначи Оливие Гитар за генерален директор, считано от началото на август. Той поема ролята от Свежен Василев, който се пенсионира. В допълнение, Оливие отговаря за изследователската и развойната дейност на компанията в София. 

Една от целите на Оливие Гитар като директор „Проекти” е разширяване на функционалностите на настоящите софтуерни решения, както и на вида на използваните технологии, за да може компанията да отговори на актуалните потребности и бъдещите тенденции в туристическа индустрия.

В качеството си на генерален директор, Оливие ще отговаря за разрастването на Amadeus Sofia, както и за активното взаимодействие на екипа за изследователска и развойна дейност в София с останалите центрове на Amadeus по света.

„С подновяването на пътуванията на хората, увеличаваме нашите инвестиции в България. Търсим повече от 100 експерти със C++, Python, Java, PHP и Angular, както и QA професионалисти, които да се присъединят до средата на 2023 година. Те ще участват в разработването на стабилни и иновативни решения за управление на пътуванията, и ще съдействат за мигрирането на нашите решения в облачната инфраструктура. Имаме големи амбиции за Amadeus Sofia”, сподели Оливие Гитар.

Amadeus Sofia е един от ключовите центрове за изследователска и развойна дейност на Amadeus. В него работят близо 300 специалисти, които използват различни технологии и инструменти, вкл. C++, Python, PHP, Java, Oracle, MongoDB, JavaScript, PHP, Angular, HTML, CSS, .NET и др.

Екипът в България е фокусиран както върху разработване на иновативни решения за бизнес клиенти, така и върху осигуряване на технологични решения за железопътните превозвачи. Решенията на компанията оптимизират начина, по който работят туристическите агенции по цял свят.

Коментар