Биткойн пада от напрежението между САЩ и Китай

Трети ден поред курсът на биткойн намалява, което се обяснява с геополитически фактори
(снимка: CC0 Public Domain)

Ескалацията на напрежението между САЩ и Китай се отрази на световните пазари, включително и на криптовалутата. Курсът на биткойн, в частност, пада вече трети пореден ден.

Във вторник най-популярната криптовалута поевтиня с 2,76% до 22 693 долара. Цената на етериум падна още повече – с 6,9%. Същата участ сполетя и други цифрови монети, отбелязва Блумбърг в анализ на пазара.

Рискът от ескалация във връзка с предстоящото посещение на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси в Тайван принуди някои инвеститори да се отърват от американски акции и фючърси.

Преди тези събития биткойн показа положителна тенденция, като се повиши с 27% през юли, което е най-голямото увеличение за един месец от октомври миналата година насам. През уикенда стойността на биткойн почти се доближи до границата от 25 000 долара и това породи надежди, че най-лошото на пазара на криптовалути тази година е приключило.

Според Крейг Ерлам, старши пазарен анализатор в Oanda, скокът на биткойн миналия месец беше „напълно подобен на ралито на мечия пазар, което виждате на фондовите пазари”. Той вярва, че растежът на криптовалутата може да продължи и по-нататък.

Според прогноза на Coinglass, в близка перспектива биткойн ще се търгува в диапазона от 20 000 до 25 000 долара.

Коментари по темата: „Биткойн пада от напрежението между САЩ и Китай”

добавете коментар...

  1. Йордан

    Нищо не може да срине криптото. Защото няма нищо по-хубаво от това да изкарваш по няколко хилядарки на месец, докато си лежиш на леглото и чакаш компютъра да смята хешове 🙂

Коментар