Шварценегер забранява големите плазми

Губернаторът на щата Калифорния Арнолд Шварценегер планира да забрани продажбите на плазмени телевизори с диагонал на екрана над 40 инча.

“Терминаторът” счита, че подобни екрани консумират твърде много енергия, което е недопустимо в настоящата икономическа ситуация.

Забраната ще влезе в сила на два етапа, съответно през 2011 и 2013 година. Очакваният ефект е намаляване на потреблението на енергия с 30 долара на година средно за всеки жител на щата, съобщи Гардиън.

Идеята на губернатора се посреща радушно от еколозите и “на нож” от производителите на плазмени телевизори. Подобна мярка ще направи излишни една четвърт от панелите, което ще доведе до сериозни загуби за компаниите.

Проблемите с консумацията на електроенергия трябва да се решават по друг начин, чрез прилагане на нови, пестящи технологии, смятат представителите на индустрията. Редица компании вече работят в тази насока.

Коментари по темата: „Шварценегер забранява големите плазми”

добавете коментар...

  1. Плазма-фен

    Мдааа може и да яде бой тоя път бат Арни, то кой не иска голям екран вкъщи, да не говорим за тия дето произвеждат плазма телевизорите и ТВ операторите… Виж в Европа ги решават умно тия неща – таван на енергоконсумацията и който производител не може да се вмести в него – аут.

Коментар