Clear Cache за Chrome – идеално разширение за почистване

Разширението Clear Cache за Chrome предлага гъвкавост и удобство, когато става въпрос за бързо изтриване на нежелани елeменти от най-популярния уеб браузър
(екранни снимки: Clear Cache за Chrome)

Макар и пренебрегвано от повечето потребители, изтриването на нежелани файлове е един от най-важните процеси, чрез които можете да помогнете на компютъра си да работи по-добре.

Всеки път, когато стартирате приложения, уебсайтове или изтеглят файлове, ще се появяват нежелани елементи в системата. При уеб браузърите такъв тип елементи най-често се оказват кеш файлове, бисквитки, формуляри за автоматично попълване, пароли и много данни за историята на търсене.

Въпреки че се наричат „нежелани” файлове, те са донякъде важни, тъй като помагат на браузъра ви да стартира приложения или уебсайтове много по-бързо. Проблемът обаче е, че те също могат да забавят браузъра до степен, в която дори да не зарежда правилно уебсайтовете.

Браузърът Google Chrome разполага с функция, която позволява на потребителите да изтрият тези файлове, но все пак има по-бърз и може би по-добър начин за изпълнение на тази задача. Този начин се нарича Clear Cache.

Разширението за Chrome ще ви позволи да премахнете широк набор от нежелани файлове като кеш файлове, бисквитки, формуляри за автоматично попълване, пароли, кеш на приложения, данни за плъгини, история, изтегляния, данни за локално съхранение, Web SQL данни и др.

Приложението включва опция за избор на времевия диапазон за сканиране на нежелани файлове и за изтриване. Можете също така да отворите графичния интерфейс чрез комбинацията от клавиши CTRL+A и да извършите бързо почистване, като просто натиснете бутона Enter.

Плъгинът предлага и възможност за добавяне или изтриване на различни опции за времеви диапазон, опции за почистване и избор между две теми на интерфейса – тъмна или светла.

В заключение, Clear Cache за Chrome дава повече гъвкавост и много повече удобство, когато става въпрос за бързо изтриване на нежелани елeменти от браузъра Chrome. Макар и да не е нещо революционно, плъгинът работи точно по предназначение и може да се окаже чудесно допълнение към колекцията с разширения.

Даунлоуд: Clear Cache за Chrome

Мартин Банков

Мартин Банков

Коментар