Европейска група за ИТ услуги придоби Мусала Софт

Една от най-големите софтуерни компании у нас става част от европейски ИТ доставчик
(снимка: Мусала Софт)

Компанията за ИТ услуги ARICOMA Group, част от KKCG, придоби българската Мусала Софт, стана ясно днес. Инвестицията, чиято стойност не беше обявена, е ключова стъпка в стратегическото развитие на ARICOMA, гласи официалната информация за сключеното споразумение.

Сделката, подписана от собствениците на Мусала Софт и ARICOMA Group, е за продажба на 100% от акциите. Целият мениджмънт на Мусала Софт остава в компанията и ще участва активно в изграждането на бъдещето на ARICOMA.

ARICOMA Group е централно-европейска компания в областта на ИТ услугите, със съществено присъствие в Скандинавия и с 8 европейски центрове. Сред членовете на групата са разработчиците на софтуер Seavus, Stratiteq, Cleverlance и Komix, системният интегратор Autocont, компанията за киберсигурност AEC и специалиста по дигитална трансформация в публичния сектор Cesea.

Заедно с Мусала Софт, групата ARICOMA става организация от 10 компании с консолидирани приходи от над 400 милиона евро, оперативна печалба от 39 милиона евро и над 4000 специалисти.

Това е второто придобиване на AGRICOMA за годината и е напълно в синхрон със стратегията на групата да се превърне в основен европейски играч, посочи Михал Томанек, инвестиционен директор в KKCG – инвестиционната компания зад ARICOMA Group.

„С Мусала на борда ARICOMA става водеща компания в разработката на софтуер от Югоизточна Европа”, заяви Людовик Годе, изпълнителен директор на ARICOMA Digital. По неговите думи, Мусала Софт ще бъде още по-успешна като част от ARICOMA и заедно двете компании ще ускорят дългосрочните си планове за растеж и създаване на висока добавена стойност.

„Обединявайки сили с ARICOMA и KKCG се впускаме в нов, по-бърз епизод от развитието си. Разбира се, ще продължим да бъдем отдадени на развитието на ИТ обществото, бизнес климата, ИТ образованието, науката, иновациите и младите хора”, каза от своя страна Елена Маринова, президент и председател на борда на Мусала Софт.

Предстои одобрение на сделката от съответните антимонополни органи преди тя да бъде финализирана, което се очаква през четвъртото тримесечие на тази година. CMS Cameron McKenna е юридическият съветник, а Marylebone Capital Advisors Private Limited – финансовият съветник на Мусала Софт по сделката.

Коментари по темата: „Европейска група за ИТ услуги придоби Мусала Софт”

добавете коментар...

  1. :)

    Аре дойде комата.

Коментар