Компютърна кутия има и аквариум за рибки

Кутията Y2 Fish Tank има обем от 27 литра, от които 13 са запазени за аквариума за рибки
(снимка: MetalFish)

Китайската компания MetalFish представи необичайно компютърно шаси. Y2 Fish Tank Chassis съчетава Micro-ATX кутия, разположена отдолу, и истински аквариум за домашни рибки отгоре.

Шасито на Y2 Fish Tank има размери 370×250×290 мм. Общият му обем е 27 литра, от които около 13 са запазени за аквариума за рибки. Дебелината на стената на аквариума е 5 мм. Пакетът включва филтър, захранван от USB конектор.

За обитателите на аквариума производителят е предвидил и наличие на подсветка, която може да се управлява дистанционно и да се изключва. Отделението за компютърни компоненти има собствено RGB осветление, което не е синхронизирано с аквариумната част.

Аквариумът е оборудван с филтър, захранван от USB конектор
(снимка: MetalFish)

MetalFish не казва нищо за това как аквариумът влияе (и дали влияе) на охлаждането на компютъра. Но е много вероятно, когато охлаждането на компютърните компоненти отдолу не е ефективно, обитателите на аквариума отгоре да се затоплят доста в даден момент.

Шасито Y2 Fish Tank позволява инсталиране на Micro-ATX и Mini-ITX дънни платки. Конструкцията е направена от 1,5-мм алуминиева сплав. Вътре има достатъчно място за инсталиране на един 2,5-инчов диск, два 90-мм охлаждащи вентилатора и процесорен охладител с височина до 90 мм. Може да се инсталира също видеокарта с дължина до 220 мм и компактно захранване 1U или FlexATX.

Вътре в Y2 Fish Tank могат да се инсталират Micro-ATX и Mini-ITX дънни платки
(снимка: MetalFish)

Това не е първата кутия с аквариум на MetalFish, припомня Tom’s Hardware. Преди това китайският производител пусна модела Fish Cube във формат Mini-ITX. Въпреки това Y2 Fish Tank Chassis изглежда по-елегантно, поради своя дизайн. Шасито вече се продава в Китай за по-малко от $75.

Коментар