Microsoft Teams получава оптимизация за Apple процесори

Потребителите на Mac компютри с чипсет Apple ще получат оптимизиран Microsoft Teams
(снимка: CC0 Public Domain)

Въпреки че услугата за сътрудничество Microsoft Teams работи на всеки Mac компютър, компанията от Редмънд положи допълнителни усилия за оптимизиране на софтуера за фирмените процесори на Apple. Както е известно, преди две години Apple започна преход от Intel към чипсети по собствен дизайн.

Microsoft обещава „значително увеличение на производителността”, както и повишена енергийна ефективност с оптимизацията на Teams за епълските процесори. В блога си компанията обяви, че пуска универсална версия на Teams от „индустриален клас”. Това означава, че новият софтуер може да се използва със същото удобство на всички продукти на Mac, „включително модели с чипсети на Apple”.

Разработчикът подчертава, че това означава значително увеличение на производителността, ефективно използване на ресурсите и „оптимизирано изживяване” дори при работа с множество монитори с висока разделителна способност по време на разговори и онлайн срещи. Очаква се софтуерната актуализация да се извърши автоматично през следващите месеци.

Microsoft започна да тества бета версия на Teams, оптимизирана за Mac с новите чипсети, още през април. Тези компютри могат да използват приложения, написани за Mac с процесори Intel, чрез софтуера Rosetta 2, работещ във фонов режим, а също и универсални приложения, изтеглени от Mac App Store и способни да работят еднакво ефективно както с чипсети на Apple, така и с процесори на Intel. Към последните се отнася и новата версия на Teams, за появата на която потребителите ще трябва да изчакат поне един месец.

Коментар