Nokia G11 Plus – с тридневен живот на батерията

Nokia G11 Plus е устройство за работа и забавление с тридневен живот на батерията
(снимка: HMD Global)

Обявеният наскоро смартфон Nokia G11 Plus вече е достъпен на българския пазар. Характерно за бранда, новият модел идва с месечни актуализации на сигурността в продължение на три години и с дълъг, тридневен живот на батерията, изтъква производителят HMD Global.

Nokia G11 Plus е 4G смартфон с осемядрен процесор Unisoc T606, изпълнен в тънък корпус, с елегантен скандинавски дизайн. Здравият поликарбонатен корпус е строго тестван за издръжливост и се предлага в цветно покритие, което променя нюанса си на различна светлина.

Nokia G11 Plus се предлага на пазара у нас в син цвят и конфигурация 4GB/64GB
(снимка: HMD Global)

Екранът с резолюция HD+ (720×1600 пиксела) има оптимален размер 6,5 инча, считан за „златната среда” – удобен е и за захват с ръка, и за поставяне в джоба. А честотата на опресняване от 90Hz осигурява гладко изживяване при ползване на устройството за делови занимания и развлечения.

50-мегапикселовата камера е подпомагана от технология с изкуствен интелект, за да създава ясни и динамични снимки при всякаква осветеност, стимулирайки креативността. Режимът „Super Night” се грижи детайлите да са ясни и в най-тъмните часове на денонощието. Предната камера за селфи е 8-мегапикселова.

Nokia G11 Plus предоставя HD+ екран с оптимален размер 6,5 инча
(снимка: HMD Global)

Батерията е мощна, с тридневен живот. В допълнение, функцията Super Battery, налична само в телефоните Nokia,  осигурява още няколко часа, когато потребителят има най-голяма нужда от тях. Моделът разполага с порт за зареждане USB Type-C, стандартен жак за слушалки 3,5 мм, безжични модули Wi-Fi и Bluetooth.

Nokia G11 Plus идва с предварително инсталирана операционна система Android 12. Редовните ъпдейти на сигурността означават, че съдържанието и онлайн дейности са защитени сега и за години напред. Моделът поддържа отключване с пръстов отпечатък и лицево разпознаване, включително режим „Маска”.

Nokia G11 Plus е изпълнен в тънък корпус, с елегантен скандинавски дизайн
(снимка: HMD Global)

Компанията обещава и двугодишен софтуерен ъпгрейд, така че притежателите на G11 Plus ще могат да се възползват от свежи функции и иновации със следващата версия на Android. А когато дойде време за „пенсиониране” на смартфона, HMD Global ще рециклира устройството.

Nokia G11 Plus е наличен в търговската мрежа у нас в син цвят и конфигурация 4GB/64GB (с възможност за разширение с microSD карта до 512GB) на препоръчителна цена от 309 лева с включен ДДС.

Коментари по темата: „Nokia G11 Plus – с тридневен живот на батерията”

добавете коментар...

  1. Гост

    Важно е каква модификация от този мобилен телефон ще се внася – европейска версия или азиатска. Европейската версия има nfc, чрез което може да се плаща през смартфона, другата няма…

Коментар