Мнемоника обяви нов мениджър „Информационна сигурност”

„Киберсигурността ни помага да запазим това, което е наше, по начин, който не е натрапчив, а спира атакуващите, но не и нас”, казва Димитър Георгиев
(снимка: Мнемоника)

Димитър Георгиев е новият мениджър „Информационна сигурност” на българската ИТ компания с фокус върху киберсигурността Мнемоника. Той работи във фирмата повече от 4 години.

„Димитър успешно се разви като професионалист и успя да спечели както доверието на клиентите ни, така и уважението на колегите ни. Повишението му в мениджър „Информационна сигурност” е заслужено и е логична стъпка в професионалния му път”, коментира изпълнителният директор на Мнемоника Вихрен Славчев.

Димитър е завършил специалност „Информатика” в Нов български университет в София. Присъединява се към Мнемоника преди повече от 4 години като специалист „Предпродажби”. Само след 5 месеца вече е експерт „Информационна сигурност”.

В професионалния си път е отговарял за цялостното внедряване на софтуерни и хардуерни решения в ИТ средата на корпоративни клиенти, предоставяне на услуги и консултации относно най-добрите практики в индустрията, тестове за устойчивост на проникване и обучения. Работил е с финансови институции, доставчици на комуникационни услуги, застрахователни компании и здравни организации.

„Информационните технологии винаги са били мое влечение заради възможността им да ни свързват и да ни предоставят необятни масиви от данни за заобикалящия ни свят. Киберсигурността конкретно ме привлича заради изключителния обем на материята, от която се състои – технологиите винаги са в развитие и винаги има нещо ново да се научи”, каза за кариерния си избор Димитър Георгиев.

От друга гледна точка, сподели той, киберсигурността е една динамична среда, в която човек може да има няколко роли: понякога е архитект на киберсигурност, понякога – оператор на инциденти по сигурността, а понякога влиза в ролята на атакуващ, за да открие слабите точки на дадена система преди това да го е направил някой злонамерен „колега”.

„Разчитаме на информационните технологии да съхраняват парите ни, да пазят домовете ни, да ни забавляват, а и най-важното от всичко – използваме ги, за да работим. В това пространство, в което не съществуват граници, е лесно някой да посегне върху нашата дигитална самоличност и дори върху нашата собственост с цел лична облага. Тук идва ролята на киберсигурността – за да помогне да запазим това, което е наше, по начин, който не е натрапчив, а спира атакуващите, но не и нас”, каза още Георгиев.

В последните години Мнемоника реализира множество проекти за изнасяне на киберсигурността като услуга от организациите, за което има пионерска роля на пазара у нас. Наскоро ИТ компанията се премести в нов, по-голям офис на столичния булевард „Тодор Александров”.

Коментар