Huawei Mate Xs 2 – сгъваем смартфон в комплект с часовник

Сгъваемият смартфон Huawei Mate Xs 2 е едновременно функционален и красив
(снимка: Huawei)

Обявеният наскоро сгъваем смартфон Huawei Mate Xs 2 вече се предлага на пазара у нас от телеком оператора A1 България. Иновативното устройство идва с послание за функционалност и красота и е налично за поръчки в комплект с „умен” часовник Huawei Watch GT 3.

Новото поколение смартфони със сгъващ се екран се отличава с редица функционалности и подобрения спрямо предходните модели. Очаквано, най-голямо впечатление прави True-Chroma екранът на Huawei Mate Xs 2.

Когато се използва като класически смартфон, екранът има диагонал от 6,5 инча, което го прави удобен за работа в движение. При необходимост от повече пространство за продуктивност или мултимедия, OLED панелът се разгъва до 7,8 инча и така премахва нуждата от отделен таблет.

OLED панелът се разгъва до 7,8 инча и така премахва нуждата от таблет
(снимка: Huawei)

В основата на Huawei Mate Xs 2 е флагманският процесор Qualcomm Snapdragon 888 4G, който е допълнен от 8GB оперативна памет. True-Chroma камерите са пълен комплект – 50-мегапикселовата основна е с лазерен автофокус, като към нея има ултраширокоъгълна и телефото обектив с оптична стабилизация. Селфитата пък са поверени на 10,7-мегапикселов модул.

Потребителският интерфейс Mate Xs 2 е фирменият EMUI 12 с поддръжка на услугите от екосистемата на Huawei. Батерията с капацитет 4600 mAh поддържа 66-ватово бързо зареждане HUAWEI SuperCharge.

Huawei Mate Xs 2 се продава от А1 в комплект с мъжки или дамски Huawei Watch GT
(снимка: Huawei)

Купувачите на черния модел Huawei Mate Xs 2 ще получат като подарък мъжкия смарт часовник Huawei Watch GT 3, също в черен цвят. Към дамите е насочена комбинацията от бял сгъваем смартфон и бял „умен” часовник.

Мъжките (46 мм) модели на Watch GT 3 имат 1,43-инчов AMOLED екран, а дамските (42 мм) са с по-компактен 1,32-инчов панел. Те поддържат множество функционалности, свързани както с активния начин на живот, така и с продуктивността в комбинация със съвместимо устройство.

Комплектът Huawei Mate Xs 2 и Huawei Watch GT 3 е в продажба онлайн на A1.bg на цена от 2 489,99 лв. в брой или 118,99 лв. на изплащане с план A1 ONE 34,99. Промоцията продължава до 19 август.

Коментар