Canalys отличи решенията за киберзащита на Acronis

За една година платформата Acronis Cyber Protect е предотвратила над 1 милион атаки
(графика: Acronis)

Новият „Индекс на вендорите на решения за сигурност на крайните устройства”, изготвен от анализаторите на Canalys, определя достачика на киберзащита Acronis като „Отлично представящ се”, съобщиха от компанията.

Индексът разглежда пазарните дялове и тенденциите в индустрията на защитата на крайни устройства. По-конкретно, Canalys „оценява представянето на вендорите от гледна точка на възприемането на съответните решения сред потребителите в рамките на пазара на решения за сигурност на крайни устройства през последните 12 месеца (от юли 2021 до юни 2022)”.

Acronis, похвалена като пионер в кибербезопасността, е реализирала 18,8 процента ръст на приходите, в сравнение с първата четвърт на 2021 година. В новия си доклад Canalys отличава решението на Acronis за сигурност на крайните устройства, което е интегрирано с услуги за бекъп и възстановяване на данни.

Acronis е официално класифицирана като доставчик на платформа за защита на крайни точки (EPP) за първи път през април 2021 г., когато влезе в Индекса на Canalys. Оттогава досега фирмата разшири своето портфолио от решения за сигурност на крайните устройства, обяви няколко интеграции с платформите на доставчици на услуги и разви възможностите на Acronis Cyber Protect Cloud – платформа за цялостна киберзащита тип „всичко в едно” за доставчици на услуги.

Индексът на Canalys  разглежда пазарни дялове и тенденции в защитата на крайни точки
(източник: Canalys)

Тъй като рисковете за сигурността нарастват, бизнесът се нуждае от нещо повече от прости, традиционни решения за бекъп, коментира Олег Мелников, главен технологичен директор в Acronis. „Това признание от Canalys демонстрира необходимостта компаниите да възприемат холистичен подход в  решенията за киберзащита като Acronis”.

През последната година Acronis Cyber Protect е предотвратила над 1 милион атаки и е защитила над 2,66 милиона работни процеса. Това позволява на доставчиците на услуги и корпоративните ИТ отдели да избегнат скъпоструващи периоди на непланиран престой и да осигурят непрекъснатост на бизнеса за съответните компании.

„Като се имат предвид уникалният подход на Acronis към киберзащитата и ангажиментът към партньорите, компанията е на път да запази и за в бъдеще позицията си на лидер в решенията за защита на крайните точки сред всички доставчици на услуги и дистрибуторите”, заяви Алекс Смит, вицепрезидент на Canalys.

Коментар