Eleglide M1 Plus – електрически велосипед за всякакви пътища

Електрическият велосипед Eleglide M1 Plus е особено подходящ за планинско каране

Модата в индивидуалния екологичен транспорт се измества напоследък към електрическите велосипеди. И това не е случайно – с възможността за асистирано каране на педали и батерия, тези возила са не само екологични, но и поддържат спортната форма на колоездачите.

Един от най-изгодните като цена-характеристики модел на пазара е Eleglide M1 Plus – разглежданият тук е-велосипед е предназначен за хора, които наред с всичко друго искат да усетят и тръпката на планинското каране с едно достъпно и надеждно, екологично возило. В момента моделът се предлага в глобалния онлайн магазин GeekBuying на атрактивна цена от €779,99, която го позиционира като привлекателна покупка в разгара на лятото.

Моделът Eleglide M1 Plus не е сглобяем и се доставя практически готов за употреба

M1 Plus не е от типа сгъваеми велосипеди, така че се доставя практически готов за използване, трябва да се монтира единствено предното колело и да се фиксират кормилото и педалите. Разбира се, проверете налягането в гумите, преди да излезете на пътя за първото си каране. Цялата рамка е изработена от алуминиева сплав, което прави велосипеда сравнително лек и доста здрав – тежи 27 кг и може да поеме товар до 100 кг, т.е. подходящ е за различни категории ездачи.

Eleglide M1 Plus разчита на 250W безчетков мотор, който гарантира максимална скорост от 25 км/ч – напълно достатъчна и същевременно безопасна за каране. Това е добър двигател, който дори и при стръмни изкачвания осигурява стабилна опора при въртене на педалите, благодарение на максималния въртящ момент от 45 Nm и поддържането на максимално натоварване от 100 кг.

Гумите на Eleglide M1 Plus са големи и здрави, с диаметър 27,5 инча

M1 Plus е оборудван с 21-степенна скоростна кутия Shmano, управлявана от два превключвателя. В комплекта е предвидена защитна конструкция за кутията, която може да монтира по време на сглобяването. Смяната на предавките е прецизна и бърза. Нещо повече, предвиден е режим „Разходка”, който помага при бутане на велосипеда при изкачвания по наклон по-голям от 15°.

Гумите имат голям диаметър 27,5-инча, доста издръжливи са и подходящи за всякакви терени, включително за каране в планината и по черни пътища. Механичните двойни дискови спирачки предлагат възможност за регулиране на спирачния път, което не е нещо сложно. За безопасно каране са налични още преден LED фар и задна стоп светлина.

В напълно електрически режим Eleglide M1 Plus изминава 50 км с едно зареждане на батерията

M1 Plus e добре балансиран електрически велосипед, с мощен двигател и добра предна амортисьорна система, която заедно с централната тръба абсорбира всички вибрации. Вози тихо, без скърцания от пластмасовите елементи и батерията. Липсва заден амортисьор, но подобна екстра би вдигнала цената на модела.

Що се отнася до батерията, тя е 36V/12,5Ah и осигурява пробег около 50 км, но при асистирано каране с педали това разстояние може да се удължи значително. Разбира се, животът на батерията е много променлив параметър, който зависи от различни фактори, вкл. теглото на водача и състоянието на пътя. Батерията може да се сваля, а зареждането от 0% до 100% отнема около 5 часа със зарядното устройство, включено в комплекта.

Яркият LCD панел на Eleglide M1 Plus показва цялата необходима информация за карането

Бордовият компютър на M1 Plus е типичният и за други модели S866. На яркия LCD панел ще имате постоянно под око практически цялата най-важна информация, свързана с карането, при това добре видима и на пряка слънчева светлина.

Така че, ако търсите електрически велосипед за каране по всякакви пътища, особено извън града, разглежданият модел е добра опция. Има здрава конструкция и дълъг пробег, а цената му е доста конкурента. Поддържа три режима на каране – изцяло електрически (на батерия), асистиран (педали и батерия) и само на педали.

Eleglide M1 Plus е проектиран за стабилно и безопасно каране по всякакви пътища

Можете да купите планинския е-велосипед тук: Eleglide M1 Plus – на цена от €779,99 с отстъпка в глобалния онлайн магазин GeekBuying и безплатна доставка от европейски склад.

Мартин Банков

Мартин Банков

Коментари по темата: „Eleglide M1 Plus – електрически велосипед за всякакви пътища”

добавете коментар...

  1. Желяз каменноff

    Колко лева е и от алуминийумска сплав ли е направен

Коментар