Niubility B20 – градски е-велосипед на достъпна цена

Niubility B20 е създаден да удовлетвори нуждите на градските любители на е-велосипеди

Електрически велосипед или тротинетка? Мнозина са изправени пред този избор в момент, когато пазарът предлага богат избор от електрически возила, а еко-манията завладява все повече ентусиасти. Възможността да карате с педали ще наклони везните в полза на велосипеда, ако искате да поддържате добра спортна форма.

На пазара сега е достъпен изгоден като цена електрически велосипед на компанията Niubility, позната с широката си гама е-скутери и колела. Моделът Niubility B20 се позиционира като градски е-велосипед с много конкурентна цена – в момента се предлагат ограничени бройки, останали на склад, за 569,99 евро с купон за отстъпка F7WQ68 в онлайн магазина Gogobest (първоначалната цена на модела беше 899,99 евро).

Niubility B20 има 20-инчови гуми и здрава конструкция от алуминиева сплав

След бърз преглед на техническите характеристики, можем да изтъкнем няколко предимства на B20 – той е сгъваем за удобно пренасяне и съхранение, има сравнително голям пробег от 50 км с едно зареждане на батерията, здрава конструкция от алуминиева сплав, 6-степенна скоростна кутия Shimano и механични дискови спирачки на двете колела за сигурност на пътя.

Да разгледаме по-подробно модела. Niubility B20 се задвижва от 350W безчетков мотор, който осигурява максимална скорост от 25 километра в час, която е напълно според стандартите в този ценови клас. Велосипедът е способен да поеме товар с тегло до 120 килограма и да изкачва склонове с наклон до 12° градуса в електрически режим, като тук определено може да се желае повече.

В сгънато състояние Niubility B20 с тегло 20 кг е по-удобен за пренасяне и съхранение

Както вече казахме, моделът е оборудван с 6-степенна скоростна кутия Shimano и 6-степенна верига KMC и това доказано в практиката марково оборудване несъмнено го поставя високо в класацията. Важен момент е наличието на бутон за електрически старт, разположен вдясно на кормилото, което е предимство спрямо други модели.

Niubility B20 разполага със солидни 20-инчови гуми и здрава рамка от алуминиева сплав, която предпазва и батерията от външни въздействия. Моделът има рейтинг на защита от прах и твърди частици IP6, който се приема за достатъчен за градски е-велосипед. Някои ревюта на модела посочват като известен недостатък липсата на усъвършенствана амортисьорна система.

Електрическият велосипед Niubility B20 е достъпен в два цвята – черен и бял

Безопасността е гарантирана от наличието на механични дискови спирачки на всяко колело, както и от LED лампа за нощно каране и рефрактор отзад. За по-голямо удобство седлото може да се регулира по височина в диапазон до 10 см.

Батерията е силна страна на B20. Тя има голям капацитет 42V/10,4AH и може да осигури пробег до 50 км в електрически режим на каране, което е доста солидно постижение. Трябва да се има предвид, че действителният пробег ще зависи от товара, начина на каране и пътните условия. От друга страна, пробегът може да бъде и по-дълъг, ако използвате педалите в т.нар. режим на подпомагане. Зареждането на батерията отнема между 4 и 6 часа, което е напълно приемливо.

С едно зареждане на батерията Niubility B20 изминава до 50 км в електрически режим

Друга силна страна на B20 е неговата сгъваема конструкция. Е-велосипедът на Niubility може лесно да се сгъне до по-малък размер с цел удобно пренасяне – например в багажника на колата – и съхранение в ограничено пространство. Това е сравнително лек велосипед с тегло от 21 килограма.

И накрая, да обърнем внимание на кормилото, където вече споменахме, че има практичен бутон за електрически старт, разположен вдясно, и това се счита за предимство на Niubility B20. В лявата страна е LCD дисплеят, който показва режима на каране и мощността на двигателя, но не и колко заряд е останал в батерията.

Niubility B20 е способен да поеме товар до 120 кг и развива максимална скорост 25 км/ч

В заключение, можем да обобщим, че Niubility B20 е способен да задоволи претенциите на купувачи, които търсят издръжлив и сигурен е-велосипед за градско каране на достъпна цена. Моделът притежава желаните характеристики като дълъг пробег, стабилна конструкция и гуми, сгъваем е за лесно пренасяне и съхранение.

Можете да поръчате този е-велосипед тук: Niubility B20 Electric City Folding Bike –  на цена от 569,99 евро с купон за отстъпка F7WQ68 от онлайн магазина Gogobest до изчерпване на складовите наличности  (при първоначална цена 899,99 евро). Доставката е от европейски склад в рамките на няколко работни дни без допълнително оскъпяване за транспортни разходи и митнически такси.

Коментар