Dell пусна два нови десктоп компютъра OptiPlex

OptiPlex 740 е първият мейнстрийм бизнес десктоп компютър на Dell, който поддържа AMD Athlon 64 с единични процесори и Athlon 64 X2 с двойни процесори. Новата система предлага също вградена сигурност с предварително заредени средства за лесна конфигурация и управление на шифроването на данни, защита на паролите с Trusted Platform Module (TPM) 1.2, сигурна електронна поща и вход в системата и допълнителни клавиатури за смарт карти и биометрични четящи устройства.

OptiPlex 320 – базиран на Intel и проектиран за основна производителност за развиващи се управляеми бизнес среди.

Подобрените характеристики на OptiPlex 740 и OptiPlex 320 включват двойни процесори за по-добра производителност и пестене на енергия и Dell Client Manager, който позволява на администратора от разстояние да разработва, управлява и поддържа хиляди клиентски системи Dell от една конзола, включително управление на системите, дори когато са изключени.

“Dell се насочва към разработване на цялостен технологичен портфейл, намаляващ сложността на IT дейностите, така че клиентите ни да могат да се концентрират върху своето развитие”, каза Ерик Грефиър, директор “Клиентски маркетинг”, Dell EMEA. “Днешното увеличаване на семейството на OptiPlex позволява на корпоративните клиенти и малките фирми да избират между специално създадени решения, които ще увеличат производителността им и същевременно ще намалят потреблението на енергия”, продължи Грефиър.

В допълнение, новите компютри на Dell се предлагат с Custom Factory Integration (фабрично интегриране по поръчка) и Managed Deployment Services (управляеми услуги по разгръщане), както и типичните за Dell Advanced Configuration Services (конфигуриращи услуги за напреднали). 

Новите OptiPlex 740 и OptiPlex 320 работят с енергийно ефективната рамка на Dell Energy Smart, която пести енергия и намалява оперативните разходи чрез автоматични режими на “заспиване”. Началната цена на енергийно ефективния компютър OptiPlex 740 на Dell с процесор AMD Athlon 64 X2 3800+ е €579 без ДДС и стойността на доставката, със стандартна тригодишна гаранция и доставка на място на следващия работен ден. OptiPlex 320 на Dell с процесор Intel Celeron D 346 се предлага с начална цена от €439 без ДДС и стойността на доставката, със стандартна едногодишна гаранция и доставка на място на следващия работен ден.

Коментар