Samsung влага $15 млрд. в нов център за чипове

До 2028 година Samsung ще инвестира 15 милиарда долара в развоен център за чип-иновации (снимка: Samsung)

Samsung Electronics направи първа копка на нов развойно-изследователски комплекс за полупроводникови технологии в Южна Корея. Там компанията планира да инвестира около 20 трилиона вона (15 милиарда долара) във времето до 2028 г., за да се бори за лидерство в технологиите за чипове.

Най-големият производител на чипове за памети в света и вторият по големина контрактен производител на чипове заяви, че новото съоръжение в Гиюнг, южно от Сеул, ще провежда „напреднали“ изследвания на следващо поколение устройства и процеси за производство на памет и системни чипове и ще разработва нови технологии, базирайки се на дългосрочна пътна карта.

„Samsung Electronics се стреми да преодолее границите на мащабите в света на полупроводниците“, казва компанията в изявление. На церемонията по първата копка присъстваха току-що помилваният заместник-председател на Джей Й. Лий и висши ръководители на корпорацията.

„Трябва да продължим традицията си да инвестираме превантивно и да наблягаме на технологиите“, каза Лий по време на церемонията. По-късно той се срещна със служители на дивизията за чипове и отделно с топ ръководители, за да обсъдят „начини за осигуряване на технологии за разширяване на лидерството на Samsung в полупроводниците“.

Коментар