Поредна голяма сделка в сателитните комуникации

На пазара за сателитни комуникации се наблюдава тенденция на консолидация на играчите
(снимка: CC0 Public Domain)

Доставчикът на технологични решения Intellian обяви многогодишно споразумение за партньорство с доставчика на услуги Speedcast. Сделката се оценява на „милиони долари“ и се основава на съществуващите отношения между двете организации, но е с фокус върху бъдещата сателитна свързаност.

Новият договор между двете технологични компании договореност е в крак с тенденцията за окрупняване, консолидация и преразпределение на пазара в сателитната индустрия, отбелязват наблюдателите на пазара.

Като част от споразумението Intellian ще продължи да предоставя оборудване на Speedcast като предпочитан доставчик, покривайки пълната гама от „морски“ комуникационни технологии, както и антенни системи за ниска околоземна орбита (LEO) и наземни антени, които да позволяват на Speedcast да обслужва всеки пазар. Това ще позволи на Speedcast да отговори на нарастващото търсене на сателитни комуникации за военни, индустирални и граждански приложения.

„Сътрудничеството ще ни позволи да продължим да предоставяме иновативни решения и стойност на клиентите в световен мащаб, като се справим с нарастващото търсене на сателитни комуникации на пазарите, които обслужваме“, каза Ерик Сунг, главен изпълнителен директор и президент на Intellian.

Сделката става факт в момент, когато – според проучване на Euroconsult – броят на комерсиалните самолети, свързани със сателитни комуникационни услуги по време на полет, е нараснал с 10% в сравнение с 2020 г. През следващото десетилетие броят на самолетите, използващи такива услуги, се очаква да се удвои.

Коментар