Foxconn инвестира още $300 млн. долара във Виетнам

Foxconn разширява производствените си мощности във Виетнам с инвестиция в размер на 300 млн. долара (снимка: CC0 Public Domain)

Производителят на Apple продукти по договор, тайванската корпорация Foxconn, подписа меморандум за разбирателство на стойност 300 милиона долара с виетнамския разработчик Kinh Bac City за разширяване на завода си в северната част на страната. С това Foxconn се надява да диверсифицира и увеличи производството си, съобщиха държавните медии във Виетнам.

Новата фабрика на тайванската компания, разположена върху парцел от 50,5 хектара в провинция Бач Джанг, ще създаде 30 000 местни работни места, пише вестник „Tuoi Tre“. Този ход следва новината от по-рано тази седмица, че Foxconn е започнала пилотно производство на Apple Watch в северен Виетнам.

Компанията, която има присъствие в областта Бач Джанг от 15 години, премести част от производството на iPad и AirPods в индустриалния парк Quang Chau, разположен там.

Засега не се уточнява какви видове продукти ще се произвеждат в новата фабрика, нито какви ще са параметрите на нейните мощности. Виетнамското правителство заяви, че миналата година Foxconn е инвестирала 1,5 милиарда долара в страната.

Коментар