А1 пусна роуминг план без аналог на пазара у нас

Новият роуминг план на А1 предлага най-добрите условия според зоната, в която е клиентът
(снимка: CC0 Public Domain)

Нов роуминг план за частни и бизнес клиенти, без аналог на пазара у нас, предложи телеком операторът А1 България. Roaming Revolution позволява общуване в над 130 дестинации на 6 континента, вкл. популярни туристически кътчета и страни с голяма българска диаспора.

Roaming Revolution разделя света на 5 зони. Във всяка от тях потребителите получават най-добри възможности за разговори и използване на мобилен интернет, уточниха от компанията.

A1 вече значително подобри условията за роуминг в Западните Балкани чрез Стандартната роуминг тарифа, но Roaming Revolution е следваща стъпка. При дневна такса от 4,99 лв. минутите от Северна Македония и Сърбия до България са неограничени заедно с 500 мегабайта мобилни данни на ден. Същите условия важат за Турция и Великобритания.

Албания и Черна гора се очертават като все по-актуални морски дестинации за активните хора, а Швейцария продължава да бъде бизнес сърцето на Европа. Roaming Revolution предлага изгодни условия за общуване при пътуване в тези три държави. Изходящите разговори към България са по 0,59 лв. на минута, а включените МВ остават 500 на ден при дневна такса от 9,99 лв.

Пътуващите в по-екзотични дестинации като Египет, Йордания, Виетнам, ОАЕ или Доминиканската република до момента традиционно разчитаха на местни SIM карти и Wi-Fi мрежи, за да поддържат връзка с близките си, но с Roaming Revolution вече е възможен и друг вариант – 500 МВ всеки ден и разговори с България за 1,99 лв. на минута срещу 19,99 лв. дневна такса. Тези условия могат да се използват и при пътуване в САЩ, ЮАР, Бразилия и на много други места.

Roaming Revolution дава допълнителни възможности и за най-масовите пътувания – тези в Европейския съюз и Европейското икономическо пространство. Там срещу 0,99 лв. дневна такса потребителят може да използва неограничени минути за разговори с близките си у нас и 500 мегабайта мобилен интернет на ден – без значение какъв национален тарифен план ползва.

В петата зона са държавите извън споменатите вече групи, като при тях няма дневна такса.

За всяка държава дневната такса, мегабайтите и минутите се прилагат отделно и са валидни до 23:59 ч. на съответния ден по българско време. Първата активация на плана е напълно безплатна, а всяка следваща (например, след преминаване към друг роуминг план и връщане към Roaming Revolution) е на цена от 9,99 лв. без ДДС. При липса на потребление не се начислява дневна такса.

Бизнес клиентите получават двойно повече мегабайти, както и по-ниски цени за разговори и съобщения, като размерът на техните дневни такси е различен от този за частните клиенти. Начислява се също месечна такса в размер на 4,99 лв. без ДДС. Отново първата активация е безплатна. По този начин пътуващите по работа могат да разчитат на предвидимо добри условия за връзка с България.

Частните клиенти могат да управляват своя Roaming Revolution план чрез уеб версията на Моят А1 и чрез SMS на номер 17280.

Коментар