Служители на Apple не искат връщане в офисите

Не всички служители на Apple са склонни да се върнат на работа в офисите
(снимка: CC0 Public Domain)

Служители на Apple се противопоставиха на заповедта на ръководството на компанията да бъдат върнати на работа в офисите през следващия месец. Те дори инициираха петиция с искане за повече гъвкавост по отношение на дистанционната работа.

По-рано ръководството на Apple обяви, че служителите на компанията трябва да работят в офиса поне три дни в седмицата, считано от 5 септември. Изпълнителният директор Тим Кук винаги е подчертавал важността на личното взаимодействие между служителите, което според него е в основата на бизнеса и успеха на компанията.

Авторите на петицията обаче смятат, че корпоративната култура пречи на вдъхновението, а служителите се чувстват по-комфортно и работят по-продуктивно, докато са у дома, отбелязва Engadget.

Въпреки че ръководството на компанията все още не планира да върне служителите в офисите през цялата седмица, не всички харесват промените в работния график. Например, ръководителят на отдела за машинно самообучение Иън Гудфелоу напусна компанията в търсене на по-гъвкав график и по-късно зае позиция в Google.

Авторите на петицията предлагат да се направят няколко промени в работния график. Те искат, например, да могат да решават с преките си ръководители въпросите за дистанционната работа, без да се налага да ги съгласуват с висшестоящите началници.

Очаква се необходимите гласове за петицията  да бъдат събрани до няколко дни, след което документът да бъде предаден на висшето ръководство. Все още не е известно как шефовете на Apple ще реагират на това.

Коментар