Krypton 555 – мега-издръжлива гейминг мишка

Освен че е изключително издръжлива, гейминг мишката Krypton 555 е и ефектна
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Зверски издръжлива и дълготрайна за много години неуморен гейминг – това е игровата мишка Genesis Krypton 555. Тя не е направена от супер-материал, а чрез супер-технология. Издържа на най-малко 60 милиона клика и години търкане на подложките и масите. Не е ли наистина яка?!

Ултра-издръжливост

Невероятната издръжливост е първият и основен фактор, определил създаването на Krypton 555. Тя е изградена с извънредно устойчиви и трайни механични бутони с живот от 60 милиона клика. Представяте ли си какво означава това? Ако всеки ден я сгърчват с 20 000 кликания, пак ще живее над 10 години! 

И не е само това. Нейният кабел Paracord е изработен така, че е устойчив на триене – колкото и да я влачим и търкаме, пак ще може да работи няколко години.

Оптичен сензор

Сърцето на Krypton 555 е оптичният сензор Pixart PAW3333, проектиран да отговори на очакванията и на най-взискателните играчи. Максималната скорост на проследяване на курсора от 300 IPS с ускорение от 35G ще осигури невероятна производителност и незабавна реакция във всяка игра. 

Бутонът за регулиране на резолюцията е с 6 настройки и позволява незабавно настройване на скоростта на курсора според личните предпочитания, в диапазона между 200 до 8000 DPI.


Prismo ефект

Както при всичко от Genesis, и тук е налице очарователният Prismo ефект, постигнат с ефектната RGB подсветка. Трябва да се признае, че макар да е многоцветна със своите колоритни ефекти, мишката не изглежда грозно, натруфено, нахално. Освен това всички настройки за подсветката могат лесно да бъдат конфигурирани с помощта на предоставения софтуер.

Интересна подробност е, че в случаите, когато Krypton 555 е бяла, многоцветната лента се възприема различно от същите ефекти при черна мишка – макар че реално светлинните ефекти са еднакви. При бялата мишка Prismo ефектите изглеждат по-бледи и деликатни.


Програмируеми бутони

Krypton 555 има 7 програмируеми бутона. Всеки може да зададе любимите си функции и преки пътища към отделни клавиши, да записва макроси и и да вземе преднина пред съперниците си.

Ергономичен дизайн

Визуално Krypton 555 е доста впечатляваща със своя гръб с перфорация в стил „пчелна пита”. Освен, че изглежда запомнящо се, тази визия има друга роля – олекотява мишката. В резултат, тя е изключително лека (70 грама).

Контурният дизайн и ергономичната форма не натоварват ръката и китката по време на интензивно кликане. В комбинация с подходяща подложка това е обещание, че ръката няма да се измори, претовари или разболее от интензивното „цъкане”.

За възможно най-добър захват от двете страни на корпуса отново е налице „пчелна пита”, но този път във вид на дребен релеф, който намалява риска от приплъзване. Принос за лекотата на работа при Krypton 555 имат и нейните подложки от PTFE за лекото и гладко плъзгане по всякакви повърхности.


Вградена памет

Вградената памет на Krypton 555 помни настройките, така че не е необходимо потребителят да конфигурира параметри всеки път, когато се премести на нов компютър. Това значи, че човек може да метне мишката в раницата и да иде на гейминг-парти, далечно пътуване или турнир.

Изводи

Genesis Krypton 555 е отлична и много издръжлива гейминг-мишка, комбинирайки най-желаните качества и параметри при забележително изгодна цена. Дълготрайна е, лека, бърза, приятна и за окото, и за ръката.

Наличност и цена

Супер-издръжливата мишка за игри Krypton 555 се предлага в търговската мрежа у нас от партньорите на полския бранд Genesis. Мишката струва около 45 лв. с ДДС и гаранция 24 месеца.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментари по темата: „Krypton 555 – мега-издръжлива гейминг мишка”

добавете коментар...

  1. 112

    Моята мишка е на 12 години и още си работи …

Коментар