Gamesload идва в България с 1 500 заглавия

Gamesload, платформата за игри на Deutsche Telekom, направи крачка в посока разширяване на пазарите из Европа, включително и у нас. Сега тегленето на игри от гейм-портала е достъпно за потребителите на общо 20 европейски страни, сред които и България, чрез услугата на Gamesload на английски език.

Обхващането на новите региони има за цел да помогне на Gamesload да се превърне в “централна точка за общуване между почитателите на игрите и в другите европейски страни”, гласи прессъобщението на гейм-портала.

Прогнозите на PriceWaterhouseCoopers сочат, че пазарът за онлайн игри, който включва колективни онлайн игри и дистрибуция на игри онлайн, ще бележи двуцифрен ръст всяка година до 2013. От Gamesload са убедени, че на фона на цялостната пазарна картина тези цифри доказват, че е подходящо време за разширяване из Европа.

Портфолиото на портала включва 1 500 игри. С това немският пазарен лидер в тази област ще се окаже играч, който предлага един от най-големите пакети продукти за геймърите в Европа и то още от самото начало.

Плащанията се извършват чрез кредитна карта или PayPal, а ще има и други опции скоро, обещават от Gamesload. Цените на отделните продукти варират между 1,99 евро и 49,99 евро. За различните пазари те се представят в съотетната национална валута. Така на българската версия gamesload.bg те са показани в лева.

Други удобства на портала са предлагането на “даунлоуд мениджър”, безплатна 2-годишна даунлоуд-гаранция за закупените игри и безплатни тестови версии за много от игрите.

Коментар