Пореден срив в сателитния интернет Starlink

Потребители на Starlink в много места по света загубиха временно достъп до интернет 
(снимка: Starlink)

Сателитният интернет на Starlink пропадна временно –  сутринта на 30 август услугата не беше достъпна на много места по света, а след частично възстановяване все още се наблюдаваха проблеми със скоростта, според различни източници. Подобни прекъсвания на достъпа не са новост, сривове имаше и по-рано тази година.

Потребителите на Starlink започнаха да съобщават за неизправности в комуникацията преди обез във вторник. Информацията се потвърди от множество публикации в общността Reddit. По-късно услугата бе частично възстановена: връзка имаше, но скоростта все още бе ниска.Услугата Starlink RV, която включва инсталиране на терминали на автомобили, не е била достъпна в Холандия в продължение на 30 минути, според журналиста от The Verge – Томас Рикер. Връзката е пропаднала около 9:00 българско време на 30 август, за което съобщават и други засегнати абонати в Twitter и Reddit.

Прекъсването на Starlink е потвърдено и от потребители във Великобритания, Мексико, Нова Зеландия и САЩ. Повечето абонати съобщават, че услугата е възобновена около 13:00 часа българско време.

Някои потребители на сателитния доставчик междувременно продължиха да съобщават за спад в скоростта на връзката. Томас Рикър потвърждава влошаването на качеството на услугата: входящият канал показва 32 Mbps срещу обичайните 200 Mbps, а изходящият канал показва 17 Mbps срещу обичайните 30 Mbps.

Миналата седмица Starlink намали абонаментните такси в редица региони по света, като в някои случаи тарифите бяха редуцирани наполовина. Освен това доставчикът обедини усилията си с оператора T-Mobile, за да реши проблемите с „мъртвите зони” на покритие в клетъчните мрежи: мобилните телефони ще могат да се свързват директно със сателитите.

Коментари по темата: „Пореден срив в сателитния интернет Starlink”

добавете коментар...

  1. :o)

    а за София КАбел и МСАТ нищо не казвате….ебем ти новините на няко му спрял нета и писнал в новина!

Коментар