Украинска ИТ компания отвори офис в София

ИТ консултантската фирма Sigma Software оперира с над 30 офиса в 16 страни по свeта
(снимка: Sigma Software)

Шведско-украинската ИТ компания Sigma Software Group разширява присъствието си в България с отваряне на нов офис в София. През юни тази година компанията откри първия си офис у нас – в Бургас. 

В рамките на 12 месеца Sigma планира да наеме поне 50 души в софийския си офис. Компанията е един от най-големите украински ИТ консултанти и обслужва клиенти от Австралия до източното крайбрежие на САЩ. Към момента оперира с повече от 30 офиса в 16 страни по целия свят.



Офисът в София ще се фокусира върху укрепване на съществуващите връзки с компании от ЕС и по-нататъшно изграждане на партньорската мрежа в региона на Централна и Източна Европа.

„Има много силни технически университети, много различни курсове за обучение и големи ИТ конференции. Младите хора в България имат много голям интерес към ИТ сферата. Основните технологични компании присъстват на пазара от дълго време, така че вече можете да намерите висококвалифицирани специалисти, което прави пазара още по-привлекателен и обещаващ”, заяви Ирина Шимко, директор “Ново развитие на бизнеса” в Sigma Software Group.

България има силен технологичен сектор, а София е един от най-новите центрове за разработка на софтуер, подчерта Владимир Чирва, управляващ партньор и съосновател на компанията. „Виждаме много прилики между украинската и българската технологична индустрия – големият брой талантливи предприемачи, благоприятната данъчна политика и като цяло положителното въздействие върху БВП на всяка страна”, коментира той.

Според него, всички онези фактори, които помагат на ИТ да управляват и подхранват икономиката в Украйна, са налични и в България. “Това единствено ни убеди, че решението ни да разширим присъствието си в тази страна е правилно”, каза Чирва.

„София е динамичен и процъфтяващ технологичен център с много атрактивен бизнес климат и нарастващ брой разработчици. Държавата е основна дестинация за компании за ИТ услуги като Sigma Software”, каза Николай Пенев, мениджър за България в Sigma Software Group.

Коментар