Инициатива “Оставаме в България” подпомага кариерния старт

Любомир Иванов, старши мениджър „Привличане на таланти, обучение и развитие” в А1, и участници в Националната стажантска инициатива на Съвета на жените в бизнеса в България
(снимка: А1 България)

80 стажанти от компании-членове на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) участваха в националната инициатива „Оставаме в България”, проведена в партньорство с А1. Над 90% от участниците заявиха, че знанията и уменията, придобити по време на програмата, ще подпомогнат бъдещото им професионално развитие.

В продължение на месец представители на поколението Z, стажуващи в компании-членове от СЖББ, преминаха 5 специализирани професионални обучения по социални умения. Съветите от утвърдени специалисти в различни области бяха насочени да подкрепят стажантите в началото на професионалния им път. Те обхванаха теми като подготовка и представяне на интервю, презентационни умения, управление на проекти и изграждане на личен бранд в социалните мрежи. 

„Предаването на опит и знания на ентусиазираните млади хора в началото на кариерния им път е мисия в подкрепа на бъдещите професионалисти в света на технологиите и бизнеса. Затова А1 провежда многообразни програми, с които да подпомага старта на кариерното им развитие”, коментира Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси” в А1 България и член на УС на Съвета на жените в бизнеса в България.

Програмата се провежда с подкрепата на А1 за четвърта поредна година, като част от цялостната стратегия на технологичната компания за подпомагане на кариерния старт и професионалното развитие на младите хора. Младежките инициативи на А1 обхващат целогодишна стажантска програма, Лятна академия за студенти и ученици с отличително представяне, партньорства с водещи учебни заведения и др. 

„Подкрепата ни за националната стажантска инициатива на Съвета на жените в бизнеса в България е дългосрочна и положителната обратна връзка, която получаваме, е ясен знак, че инвестираните време, усилия и експертни знания за подготовката ѝ ще допринесат за личностното и кариерно развитие на над 80 млади хора”, заяви на официалното закриване на инициативата Любомир Иванов, старши мениджър „Привличане на таланти, обучение и развитие” в A1 България. 

В рамките на инициативата тази година участниците се включиха и в доброволческа дейност. До момента общо над 10 000 представители на поколението Z са стажували в компаниите-членки на СЖББ. Повече от една четвърт от тях са продължили кариерата си на постоянна позиция в компанията, в която са стажували.

Коментар