Илон Мъск отложил покупката на Twitter заради страх от война

Илон Мъск се опасява сериозно от възможността за избухване на трета световна война
(снимка: Elon Musk / Twitter)

„Няма да има смисъл да купуваме Twitter, ако вървим към трета световна война” – с този аргумент Илон Мъск отложил през май решението си да придобие социалната мрежа, твърди публикация на Business Insider.

Изказването на американския предприемач, шеф на Tesla и още няколко иновативни компании, е провокирано очевидно от горещите събития в Украйна, които според него могат да доведат до началото на трета световна война.

По време на предварителните изслушвания по делото за отказа на Мъск да купи Twitter в съд в Делауеър, представител на социалната мрежа цитира кореспонденция на предприемача със служител на Morgan Stanley от 8 май:

„Нека изчакаме няколко дни. Речта на Путин утре е наистина важна. Няма да има смисъл да купуваме Twitter, ако вървим към трета световна война”, казва Мъск в текстово съобщение.



С разкриването на информация от подобни разговори адвокатите на Twitter искат да покажат, че вниманието на Мъск по време на обмисляне на решението да закупуване на компанията е било насочено към финансовия аспект, а не към данните за броя на фалшивите акаунти в социалната мрежа, за които шефът на Tesla вдигна голям медиен шум.

Коментар