Въвеждат на практика 4G технологията


Технологичните гиганти ‬Ericsson и Samsung успешно осъществиха ефективна оперативна съвместимост между първото в света комерсиално LTE устройство (от Samsung) и функционираща мрежа в Стокхолм,‭ ‬Швеция (на Ericsson).

Това е ключова стъпка в практическото въвеждане на‭ ‬4G, коментираха двете компании. LTE реално ще преобрази изживяването на потребителите при използване на мобилна широколентова връзка,‭ ‬като осигури много по-високи скорости при преноса на данни навсякъде и по всяко време.

LTE ще предостави услуги без аналог като интернет телевизия,‭ ‬мобилно видео блогване,‭ ‬онлайн видео игри и високоскоростна мобилна бизнес среда.‭

Търговските LTE мрежи,‭ ‬планирани да предоставят услуги на потребителите през‭ ‬2010‭ ‬г.,‭ ‬ще осигурят скорости за пренос на данни,‭ ‬които са твърде над възможните в настоящите мрежи за мобилна широколентова свързаност. Потребителите ще ползват висококачествени онлайн услуги и когато в движение.‭

Samsung и Ericsson съвместно разработиха необходимите процедури за изпълнение на тази цялостна интеграционна програма.‭ ‬Посредством екстензивни тестове в Стокхолм, LTE комплектите на Samsung и инфраструктурата на Ericsson са отговорили на стандарта в индустрията за въвеждане на мрежа в търговска употреба.

LTE може да се внедри ‬както в нови,‭ ‬така и в съществуващи честотни ленти и е конструирана да намали максимално разходите за функциониране и поддръжка на мрежите.

Коментар