Google удвои минималната RAM за работа с Android 13

Устройствата с Android 13 трябва да имат поне 2GB RAM и 16GB постоянна памет
(снимка: CC0 Public Domain)

В средата на август Google започна да разпространява стабилна версия на операционната система Android 13. Сега компанията обяви изискванията за обема на оперативната памет, която устройствата трябва да имат, за да работят с новата мобилна платформа.

Операционните системи Android 8, Android 9 и Android 10 изискват 512 MB RAM. С излизане на Android 11 минималното изискване за RAM се удвои до 1 GB. Същото количество памет се изисква за Android 12.

Но Android 13 се нуждае от поне 2 GB RAM, съобщи Arstechnica. Освен това този обем оперативна памет е необходим за стартиране на версията Android Go, която представлява „олекотено“ издание за устройства с ниска производителност.



Що се отнася до капацитета на вградената флаш памет, в случая с Android 13 тя трябва да бъде поне 16 GB. Това едва ли ще е проблем за потребителите, тъй като на пазара е трудно да се намери нов смартфон, който не отговаря на тези изисквания.

Коментари по темата: „Google удвои минималната RAM за работа с Android 13”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Проблемът не е изискванията, а това, че производителите спират да правят ъпдейти, нищо, че телефонът подържа новите версии.

Коментар