Intel оптимизира своите SSD за Windows 7

Intel пусна на пазара инструмент за оптимизиране на твърдотелни дискове (SSD) за работа с новата операционна система Windows 7. Заедно с комплекта Intel SSD Toolbox, който включва оптимизатор Intel SSD Optimizer, излиза и актуализиран фърмуер за 34-нанометровите устройства Intel X25-M Mainstream SATA.

Новите инструменти са създадени, за да подобрят управлението и да запазят производителността на твърдотелните дискове при работа с Windows 7. Чрез Intel SSD Toolbox потребителите могат да следят и управляват по-ефективно състоянието на SSD устройствата.

Инструментариумът предлага базова и цялостна диагностика, както и препоръчителни действия.

Актуализираният фърмуер и оптимизаторът Intel SSD използват Windows 7 ATA Data Set Management Command (познат като Trim), който помага на интелските SSD да работят с постоянна висока производителност. Trim казва на твърдотелния диск кои блокчета от данни вече не се използват, като така помага за постоянното стабилизиране на производителността и "здравето" на устройството.

Актуализираният фърмуер предлага и увеличена скорост на последователно писане, като осигурява до 100MB за секунда, което е 40% увеличение на производителността в сравнение със съществуващата версия на фърмуера.

Твърдотелният диск е създаден, за да замести традиционния хард диск (HDD) и е с допълнителна производителност, по-ниска консумация на енергия и по-голяма издръжливост.

Даунлоуд: Intel SSD Firmware

Коментар