Още две компании от групата Hypoport формират екипи в България

Hypoport Sofia планира стабилен ръст на екипа си до 100 човека до края на 2024 година
(снимка: Hypoport Sofia)

Технологичната компания Hypoport Sofia планира разширяване на дейността си в България. След като наскоро се премести в нова офис сграда, финтех разработчикът обяви присъединяване на още две компании от групата, които формират локални продуктови екипи в София – Hypoport B.V. и Europace.

Hypoport B.V. предоставя софтуер, който помага на банките да анализират и отчитат “секюритизирани” или обезпечени кредитни портфейли и да отговарят на изискванията на одиторите и регулаторите. В момента компанията търси .NET и JavaScript програмисти, които да се присъединят към местния екип.

Междувременно фирмата търси и Java разработчици за Europace – фирмата управлява най-големия B2B пазар в Германия, предлагащ ипотеки, финансови продукти за сгради и лични заеми. Освен това за екипите на Hypoport Sofia се търсят front-end разработчици, както и QA и Scrum Master експерти.

По същия начин Fundingport, друга компания от групата на Hypoport, вече успешно включи първите си отдалечени членове на екипа в България. Това направи и FIO Systems, която присъства в България от 2002 г. и вече има около 50 души в продуктовите си екипи.

Hypoport Sofia наскоро беше домакин на откриващо събитие за софийската локация с участието на повече от 10 компании от групата на Hypoport. Тя се присъедини и към БАСКОМ – Българската асоциация на софтуерните компании, което още една стъпка в приноса ѝ към разрастващата се местна ИТ екосистема.

Hypoport вече има 7 продуктови екипа, работещи в България, и общо около 60 служители. Компанията ще продължи да инвестира в местни български таланти и ще търси стабилен растеж през следващите години, като планира да достигне екип от около 100 професионалисти до края на 2024 г., съобщи Янис Шефер, управляващ директор на Hypoport Sofia.

“В момента има около 15 отворени позиции за разработчици и QA и Scrum Master експерти с вече натрупан опит, както и на старши позиции. Ние също така търсим младши разработчици, които могат да усъвършенстват своите умения и да се развиват като професионалисти, докато Hypoport расте в страната“, допълни Шефер.



Hypoport Sofia е част от международна мрежа, която разработва иновативни решения за кредитния и застрахователния сектор, както и за сектора на недвижимите имоти. София е международна локация за германската корпорация, която стана част от MDAX през 2021 г. (индекс за малки и средни компании) на Франкфуртската фондова борса.

Коментар