Да вземем максимума от Brütal Legend

Първото съдържание за изтегляне от интернет (DLC) за хеви метъл екшън играта "Brütal Legend" ще бъде достъпно през ноември. Electronic Arts и Double Fine Productions ще завъртят на максимум копчето на потенциометъра с пакета "Tears of the Hextadon".

Съдържанието ще бъде достъпно в Xbox LIVE на 3 ноември срещу 400 MS точки, а на 5 ноември ще се появи в PlayStation Network безплатно за две седмици, след което ще струва 3.99 британски лири, съобщи разпространителят на игри Пулсар ООД.

Пакетът "Brütal Legend Tears of the Hextadon" разширява изживяването от играта с две нови мултиплейър карти. В първата, наречена "Circle of Tears", коварни води са издълбали грубо изсечено кръгло бойно поле в прокълнатата земя, което играчите трябва да обградят, за да унищожат съперника си.

Във втората карта, "Death”s Fjord", геймърите се озовават в заледен планински проход с огромно струпване на въздушни течения в подножието, които чакат да бъдат овладени от онези, които са достатъчно смели да ги заловят, без да се прикриват от вражеските атаки.

Всички играчи, които си изтеглят новия пакет карти, ще получат безплатна брадва – "Blade of Ormagöden".

"Играя Brütal Legend онлайн всяка нощ", казва президентът на Double Fine Productions Тим Шафер. "Имам нужда от повече карти! Circle of Tears е наречена на писъците на отстранените от мен врагове на бойното поле, а Death’s Fjord очевидно е в чест на моите нордически предци и любовта им към горещите гейзери и… Е, просто си помислих, че името е страхотно. Ще се видим онлайн!”

Brütal Legend получи ласкави оценки от критиката по целия свят, а Play Magazine й дадоха перфектните 10 от 10 точки, наричайки я "най-великата видео игра създавана някога". IGN също похвалиха играта, оценявайки я с 9 от 10 и присъждайки й "избор на редактора" с думите: "една от най-добрите игри на всички времена".

Коментар