Започва европейски месец на киберсигурността

Различни инициативи ще популяризират темата за сигурността в рамките на ЕС
(снимка: CC0 Public Domain)

Европейският месец на киберсигурността започва официално във вторник, 27 октомври. Целта на инициативата е популяризиране на сигурността в интернет сред гражданите на ЕС.

Министърът на електронното управление Георги Тодоров, който е председател на Съвета по киберсигурност, ще даде началото на Европейския месец на киберсигурността утре от 11.00 ч. в мраморната зала на МЕУ, партерен етаж.

Кампанията тази година ще отбележи десетилетие на съвместна информационна дейност на институциите на ЕС за популяризиране и укрепване на киберсигурността. В инициативата се включват държавите членки и партньори от различни отрасли.

Темата на информационните събития за 2022 г. е „рансъмуерът и фишингът“ – две основни тенденции, наблюдавани в настоящата ситуация на кибер-заплахи.



Министерство на електронното управление е инициатор на редица информационни и образователни събития през месец октомври, в които ще си партнира с публични институции, ВУЗ-ове, представителни организации на работодателите на национално равнище, неправителствени организации и медии. 

Коментар