Windows 11 ще предупреждава за кражба на пароли

Потребителите на Windows 11 ще могат да разчитат на защита срещу кражба на пароли
(снимка: CC0 Public Domain)

Нов софтуерен инструмент на Microsoft помага на потребителите на Windows 11 да защитят от кражба своите пароли. Той се нарича Enhanced Phishing Protection и е насочен към предотвратяване на фишинг атаки.

Подобрената защита срещу фишинг, включена в актуализацията на Windows 11 22H2, предупреждава, ако потребител се опита да въведе своите идентификационни данни в приложения или уебсайтове, които системата счита за потенциално опасни. Защитата на паролите ще работи и срещу собствените приложения на Microsoft.

Компанията уточнява, че инструментът е предназначен да предпазва потребителите от запазване на пароли в приложения, които не са подходящи за това, и да ги защитава от хакери или измамници. Подозрителните програми и уеб ресурси се откриват с помощта на платформата SmartScreen.

Защитата срещу фишинг в Windows 11 е активирана по подразбиране, но инструментът за предпазване на кражбата на пароли е деактивиран и потребителите ще трябва да го включат ръчно сами.



Актуализацията Windows 11 22H2, която се разпространява отскоро, въвежда също функцията Smart App Control. Тя контролира стартирането на софтуерни приложения, използвайки модел с изкуствен интелект, актуализиран ежедневно.

Коментар