След пет години – драстично нов интернет

Само след пет години интернет ще бъде радикално променен, прогнозира изпълнителният директор на Google Ерик Шмид по време на конференция на Gartner в САЩ.

В близко бъдеще в мрежата ще преобладава съдържанието на китайски език, твърди CEO-то на най-голямата интернет компания.

Същевременно производителността на компютрите ще нарасне значително, следвайки закона на Мур (съгласно който броят на транзисторите в чиповете се удвоява на всеки 18 месеца). Това ще доведе до появата на по-мощни уеб приложения и реализиране на множество нови идеи.

За да разберем как ще работи интернет след пет години, трябва да погледнем днешните тийнейджъри, които с лекота преминават от едно уеб приложение към друго, казва Шмид. След няколко години те вече ще приложат тези си навици в работата.

Средната скорост на достъпа до мрежата ще превишава 100 мегабита в секунда през 2013 година. Благодарение на това, ще изчезнат разликите между телевизия, радио и интернет.

Ще нараства делът на интернет видеото, а потребителите ще получават мултимедийно съдържание от мрежата в реално време.

"Започваме да печелим сериозни пари от YouTube и изхождайки от това, смятам, че делът на видео съдържанието в мрежата ще продължава да расте", заключава изпълнителният директор на Google.

Коментар