DataArt откри офис в Румъния с придобиване на Lola Tech

Отварянето на офис в Румъния е стъпка в глобалното развитие на DataArt
(снимка: DataArt)

Глобалната софтуерна компания DataArt разширява присъствието си на Балканите с откриване на представителство в Румъния. Това се случва с придобиване на Lola Tech – разработчик на софтуер, базиран в Обединеното кралство и Румъния.

Сделката е част от стратегията на DataArt за глобално разширяване и географска диверсификация. Използвайки центъра на Lola Tech в Клуж-Напока и неговата съществуващата инфраструктура и човешки ресурси, DataArt ще инвестира в своето развитие в Румъния и ще увеличи екипа си там.

Тъй като търсенето на услуги за разработка на софтуер и цифрова трансформация продължава да расте, офисът в Клуж ще играе важна роля за DataArt и развитието на компанията в региона.

С придобиването на Lola Tech, DataArt вече има развойни центрове в три държави на Балканския полуостров – в България, Сърбия и Румъния. През 2016 г. компанията откри представителство в София, през април 2022 в Белград, а през юли 2022 във Варна.

„Свидетели сме на силен интерес към този регион от страна на нашите клиенти и заедно с екипа на Lola Tech ще продължим да разработваме софтуерни услуги с висока добавена стойност”, заяви Юджийн Голанд, главен изпълнителен директор на DataArt.

Според него, Румъния има добре развит технологичен сектор и възможности за наемане на висококвалифицирани специалисти, а стартирането на дейностите на DataArt в страната е значителна стъпка в глобалното развитие на компанията.



„Политиката ни винаги е била насочена към това да разработваме мащабни технологични проекти, а DataArt прилага най-добрите практики в софтуерната разработка за клиенти от различни индустрии”, коментира Инге Koйпeрс, главен изпълнителен директор на Lola Tech.

Офисът на DataArt в Клуж вече работи активно, като процесът по наемане ще продължи, уточниха от компанията.

Коментар