AMD процесори използвани за видеоефектите в „Дюн”

AMD технологиите помагат на Wylie Co. да се справи с лекота със стотици пост-визуализации
(снимка: AMD)

Работни станции Lenovo P620 с процесори AMD Ryzen Threadripper Pro, както и сървъри, базирани на AMD EPYC, са използвани за създаване на видеоефектите във филма „Дюн” на режисьора Денис Вилньов.

С помощта на тези технологии компанията Wylie Co. успява да се справи ефективно със стотици пост-визуализации и финални кадри, включително запомнящата се холографска сцена или невероятно сините очи на много от героите на „Дюн”.



Работните станции Lenovo P620 с AMD Ryzen Threadripper Pro позволяват незабавно визуализиране на различните трансформации и нововъведения, с необходимия голям брой итерации, благодарение на „огромния брой ядра и невероятната пропускателна способност”, споделя Джейкъб Меймудес, изпълнителен директор на Wylie Co.

Успешното използване на процесорите Ryzen Threadripper Pro мотивира Wylie Co. по-нататък да разчита на AMD EPYC за информационните си центрове. Благодарение на големия брой ядра, фирмата успява да разпределя 4 или 5 работни станции върху един процесор, като така осигурява не само висока производителност и стойност, но и възможност  редакторите на графично съдържание да работят отвсякъде – независимо дали са на снимачната площадка или в офиса.

Wylie Co. разчита на AMD EPYC и в информационните си центрове
(снимка: AMD)

„Машинното обучение и AI ще движат бъдещето на визуалните ефекти. И тези неща трябва да работят с най-нови технологии, които и Lenovo, и AMD могат да осигурят”, коментира Джейкъб Меймудес.

Коментар