Nimbus Screen Capture – браузърна добавка за скрийншоти

Този плъгин се интегрира лесно в браузъра, има малък обем и много полезни функции
(eкранна снимка: Nimbus Screen Capture)

Nimbus Screen Capture е олекотено разширение за Google Chrome, предназначено за снемане на екранни снимки, докато сърфираме в интернет. Този практичен плъгин може да заснеме целия прозорец на уеб браузъра или избрана част от него и предлага инструменти за редактиране на съответния скрийншот.

Плъгинът се интегрира перфектно в лентата с инструменти на Chrome, така че да имате лесен достъп до неговите функции. Можете да го деактивирате чрез панела за разширения на Chrome.

Nimbus Screen Capture предлага различни режима на заснемане, вкл. видими части от уеб страницата, избрана област, цяла страница, прозорец на браузъра и др. Добавката също така предлага функция “Празен екран”, на който може да въведете снимки и след това да ги обработите.

Разширението поддържа богати възможности за снемане и редактиране на екранни изображения
(eкранна снимка: Nimbus Screen Capture)

Плъгинът поддържа също копиране на скрийншотите в клипборда (буфера) с цел последващо вмъкване в други помощни програми, експортиране във файлов формат JPEG, PNG или BMP, качване в акаунт в Nimbus, споделяне с познати и добавяне на коментари, отпечатване, изпращане за съхранение в Google Drive и т.н.

Разширението позволява също да маркирате основните неща от екранната снимка с помощта на стрелки. Освен това можете да увеличавате или намалявате, да преоразмерявате или изрязвате снимката, да използвате писалка за рисуване, както и да вмъквате правоъгълници, елипси и линии.



Предвидени са още възможности за вграждане на текстови съобщения и текстови полета, регулиране на ширината на линията, промяна на цвета, прилагане на замъгляващ ефект, отмяна или повтаряне на действия, вкл. отмяна на всичко, което сте приложили върху скрийншота.

В инструмента са вградени и други практични функции, като например активиране на ефект на сянка, активиране и деактивиране на режимите на заснемане и използване на клавишни комбинации и други, които улесняват улеснят снемането на екранните изображения.

Друг плюс на тази програма е, че не засяга по никакъв начин производителността на браузъра.

Плъгинът е кросплатформен, може да работи на всички популярни операционни системи
(eкранна снимка: Nimbus Screen Capture)

В заключение може да се каже, че Nimbus Screen Capture е полезно разширение за браузъра, което включва набор от удобни функции, които ще ви помогнат да правите и редактирате екранни снимки. В негова полза е и фактът, че има малък обем.

Даунлоуд: Nimbus Screen Capture

Мартин Банков

Мартин Банков

Коментар