Нетера пусна нова платформа за виртуални сървъри

Клауд услугите се предлагат от европейските дейта центрове на Нетера – SDC
(снимка: Татяна Чохаджиева / предоставена от Нетера)

Телеком операторът Нетера, който оперира в глобален мащаб, тества и въведе в експлоатация нова облачна платформа с последно поколение сървъри, която е 5 пъти по-бърза от предишната, съобщиха от компанията.

Дисковете на новите машини за виртуални сървъри използват експресна енергонезависима памет с бърза реакция (NVMe) дори при огромни корпоративни натоварвания. Процесорите са последно поколение Intel Platinum.

Платформата предлага и нови функционалности. Клиентите вече могат да качват на виртуалните си сървъри шаблони, които съдържат софтуерна конфигурация (т.нар. VMWare Images), както и контейнери с отворен код (т.нар. Kubernetes).

Neterra.Cloud е базирана на иновативна система за съхранение на данни от типа софтуерно дистрибутиран сторидж, който освен че е гъвкав и ефективен, осигурява безопасност на данните със своите три копия.



Услугите се предлагат в европейските дейта центрове на Нетера – SDC и могат да се съчетаят с бекъп решения и DDoS защита. Предимства на клауд сървърите са, че не изискват голяма първоначална инвестиция, а конфигурирането е бързо.

Таксуването е на месечна база, без дългосрочно обвързване и с безплатен тестов период. Neterra.Cloud предлага инфраструктура като услуга (IaaS) и под формата на наети сървъри.

Коментари по темата: „Нетера пусна нова платформа за виртуални сървъри”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Като им видях телевизията , не ми се мисли какви ще са им вируалните сървъри

Коментар