Интерпол създаде собствена метавселена

„Може да навлизаме в нов свят, но нашият ангажимент остава същият”, казва Юрген Сток, генерален секретар на Интерпол (снимка: Интерпол)

Тази седмица Ню Делхи беше домакин на среща на 90-ата Генерална асамблея на Международната организация на криминалната полиция (Интерпол). В рамките на това събитие Интерпол представи „първата в света метавселена, специално създадена за правоприлагането”.

Организацията е била подтикната да разработи метавселена от факта, че криминалните субекти вече използват модерната технология за извършване на престъпления. Очаква се също нивото на възприемане на виртуалните светове от обществото постоянно да нараства през следващите години.

„С нарастване на броя на потребителите на метавселената и напредъка на технологиите, списъкът с възможни престъпления ще се разшири и потенциално ще включва престъпления срещу деца, кражба на данни, пране на пари, финансови измами, фалшифициране, разпространение на рансъмуер, фишинг, сексуален тормоз”, заявиха от Интерпол.

Проектът „Interpol Metaverse” ще позволи на служители на правоприлагащите органи от различни страни да взаимодействат помежду си чрез използване на виртуални аватари. Освен това метавселената ще се използва за курсове по криминалистични разследвания и други дейности.



Взаимодействието с метавселената става с VR очила, а самата връзка се осъществява чрез защитена облачна услуга. Интерпол се надява, че използването на виртуалното пространство ще позволи по-ефективно взаимодействие между звената от различни страни.

Коментари по темата: „Интерпол създаде собствена метавселена”

добавете коментар...

  1. коментатор

    Не метавселена а метаглупост. Очаквало се било смях.

Коментар