Очакван спектакъл: Мъск изгони Агравал

Мъск планира закриването на проектите на Twitter, които са в задънена улица, и разработване на суперприложение с кодовото име “X” (снимка: CC0 Public Domain)

Най-богатият човек в света, Илон Мъск, завърши придобиването на Twitter за 44 милиарда долара, и веднага изгони досегашното ръководство на компанията. „Птичката е свободна”, написа Мъск в социалната мрежа.

Шефът на Twitter Параг Агравал и редица други висши служители са били уволнени. Агравал и двама други мениджъри дори са били ескортирани от централата на Twitter в Сан Франциско в четвъртък вечерта, твърди Ройтерс.



Главният финансов директор Нед Сегал и висшият правен и политически изпълнителен директор на фирмата Виджая Гаде напускат заедно с Агравал, според съобщения в американски медии. Междувременно Брет Тейлър, който беше председател на Twitter от миналия ноември, актуализира своя профил в LinkedIn, за да покаже, че вече не е на поста.

Говори се, че Мъск най-вероятно сам ще поеме руля във фирмата. Намек за това е фактът, че по-рано тази седмица той промени профила си в Twitter, окичвайки се с с титлата „Chief Twit“. Мъск определя себе си като „абсолютист на свободата на словото“. Категоричен е, че ще отмени забраните за блокирани потребители, което може да включва бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

Все още не е ясно дали прочистването на висшия мениджмънт е предшественик на съкращенията на работни места в цялата компания. В по-ранни съобщения се твърди, че 75% от персонала на компанията за социални медии ще запазят работата си. Но тези данни са „неточни“, според Рос Гербер, акционер както в Twitter, така и в другата компания на Мъск – Tesla.

„В Twitter има много талантливи хора, особено от инженерна гледна точка, и те искат да задържат възможно най-много от този талант“, каза Гербер. По думите му, освен в управлението съкращения може да има и в проектите на компанията. Мъск навярно ще се стреми да сложи край на проекти, „които не отиват никъде“.

Мъск твърди, че купува социалната мрежа, защото обществото има нужда да има своя „общ дигитален градски площад“ и че планира да прочисти спам акаунтите и да запази платформата като място за свобода на словото.



В частни съобщения, разкрити в съдебни документи, Мъск говореше за това как Агравал не разбира как да коригира проблемите на платформата за социални медии. Затова не е изненадващо, че една от първите му задачи е да освободи досегашния ръководител.

Заедно с това Мъск казва и, че плановете му за Twitter включват по-амбициозни промени, включително „X, приложението за всичко“.

Коментари по темата: „Очакван спектакъл: Мъск изгони Агравал”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Twitter няма да е вече циганска работа

  2. Битцент

    Разбира се първата работа е всичко ц.игани вън

Коментар