TP-Link Archer AX50 – върхов Wi-Fi 6 рутер на достъпна цена

Технологията Wi-Fi 6 Gig+, вградена в AX50, се счита за най-големия скок в Wi-Fi индустрията
(снимки: TP-Link)

За всеки потребител днес интернет връзката е изключително важна. Скоростта и стабилността на мрежата са решаващи фактори, когато става въпрос за избор на доставчик на интернет услуги, а също така и на рутер – устройството, което разпределя трафика между свързаните компютри, телефони, телевизори и друго оборудване.

TP-Link, определен от IDC WLAN Tracker за световен лидер в мрежовото WLAN оборудване, предлага на пазара рутер, който използва новата 6 Gig+ Wi-Fi технология за три пъти по-висока скорост и подобрена сигурност. Това е моделът Archer AX50.

Новият рутер е част от нарастващата гама от AX устройства на производителя, която поддържа висококачествени разговори, стабилен достъп до приложения, бърз 4k стрийминг и игри. Нещо повече, Archer AX50 е един най-достъпните рутери в серията Wi-Fi 6.

Бърз, но без да изглежда „яростен

Технологията Wi-Fi 6 Gig+, вградена в елегантния и модерен Archer AX50, се счита за най-големия скок в Wi-Fi индустрията, дефинирайки следващото поколение домашна свързаност.

Благодарение на функцията HT160, която използва 160MHz честотна лента на канала, скоростите при AX50 са значително подобрени. Казано по друг начин: ще можете да изтеглите 8GB филм само за две минути! Добавете към това четири пъти по-голям капацитет и до 75% по-ниска латентност и ще получите мечтания рутер.

Archer AX50 има широка зона на покритие, което до голяма степен се дължи на неговите антени

Други предимства на TP-Link рутера са триядрените процесори и голямото покритие, както и възможността за свързване на десетки устройства, без това да повлиява на скоростта на сърфиране на всяко от тях.

Притежателите на Archer AX50 могат да конфигурират рутера лесно през  интуитивния интерфейс или от приложението Tether, което позволява управление на мрежовите настройки от всяко Android или iOS устройство.

Стабилен и сигурен рутер

Технологията OFDMA, вградена в Archer AX50, осигурява нещо повече от висока скорост на сърфиране – тя поддържа свързване на до 256 устройства, всички от които ще ползват еднаква, стабилна интернет връзка.

Archer AX50 разполага и с бързи гигабитови портове за кабелно свързване на устройства

Освен това ще можете да създадете персонализирана Wi-Fi мрежа с повишена сигурност, благодарение на функцията HomeCare. Така децата ще могат да сърфират безопасно в интернет с помощта на опциите за родителски контрол и вградената антивирусна програма.

Да не забравяме, че Archer AX50 има широка зона на покритие, което до голяма степен се дължи на неговите четири външни антени с високо излъчване и технологията Beamforming.

Интернет активността на децата няма да влоши мрежовата производителност на други устройства, свързани към същата мрежа. Archer AX50 ще даде приоритет на устройства и приложения, които искате да ползвате безпроблемно, когато е необходимо.

Archer AX50 е изпълнен в модерен дизайн и поддържа напреднали безжични технологии

Икономичен и диалогичен

Като добър „преговарящ”, Archer AX50 позволява на устройствата да общуват – те се разбират помежду си кога и колко често ще се събуждат, за да изпращат или получават данни. Така времето за почивка ще се увеличи, което може да означава само едно – удължен живот на батерията, благодарение на функцията Target Wake Time.

Има много какво да се каже за продуктите от поколение Wi-Fi 6, но сега, когато на пазара има достъпен продукт с толкова висока производителност и голям набор от възможности, е време да се убедите лично в предимствата му.

Archer AX50 е един най-достъпните рутери в серията Wi-Fi 6

Наличност и цена

Wi-Fi 6 рутерът Archer AX50 се предлага в търговската мрежа у нас от партньорите на TP-Link на цена от около 180 лв. с включен ДДС и гаранция 36 месеца.

Коментари по темата: „TP-Link Archer AX50 – върхов Wi-Fi 6 рутер на достъпна цена”

добавете коментар...

  1. Захари Тодоров

    Много грее, първият го върнах защото изключваше безжичната мрежа, вторият падаше вече и жичната, чакам сега трета бройка да видим каква ще ми се падне.

  2. Васил

    Но няма 2,5 гигабитов порт…..

  3. Zoe

    Много грее

  4. Мирчев

    Това с линксиса и аз го изпитах. Нормална употреба година, две и просто download падна на 1мб. И флашване не помогна и го продадох за суич.

  5. Иван

    И мен ми е интересно как ги изгори

  6. Бащата

    Е, нали трябва и скрита реклама да има. Очаквам GOOGLE да си обновят рутерите с такива. Не ти ли се вярва?

  7. Георги Георгиев

    А как изгори микротика и линксиса

  8. Abu

    Имам го от поне година. Преди това изгорих Mikrotik и Linksys за не повече от 3 месеца. Издържа на 50+ устройства в това число домашен freenas сървър. Препоръчвам го за цена си под 150лв.

  9. Малкое

    За сегашно време рутера трябва да има торент и стрийминг на OpenWRT иначе нестава. А и с масовото оптично влакно ще е добре да може и това и/или 5Г.

Коментар