vivo X80 Lite 5G – уникален дизайн и умна система от камери

Интелигентната технология за обработка на изображения, вградена в модела X80 Lite 5G, „връща забавлението в мобилната фотография”, казват от производителя
(снимка: vivo)

Ново попълнение от серията Х смартфони на vivo излиза на българския пазар. Моделът X80 Lite 5G ще стимулира потребителите да изразят своята креативност чрез усъвършенствани фотографски функции и елегантен дизайн, за което загатва и посланието на vivo за този смартфон – „Изживей нощта”.

Новият X модел разполага с умна система от камери с 64-мегапикселова оптична задна и 50 MP предна камера, комбинирана с високопроизводителен и енергийно-ефективен хардуер и уникален корпус с променящи се цветове.

Интелигентна обработка на изображения

vivo X80 Lite 5G притежава интелигентна технология за обработка на изображения, която е характерна за цялата X линия на бранда. По думите на компанията, технологията „връща забавлението в мобилната фотография” – потребителите могат да направят перфектния кадър без усилие.

Благодарение на технологията за оптична стабилизация на изображението (OIS), 64-мегапикселовата камера намалява размазването на изображенията и поддържа по-дълги времена на експозиция, което осигурява по-ясни и ярки изображения и видеоклипове, дори при слабо осветление.

Задната система от камери разполага и с 8-мегапикселова камера с ултра широк ъгъл, която позволява на потребителите да заснемат с лекота висококачествени, супер широки снимки, както и с 2-мегапикселова макро камера за заснемане отблизо.

X80 Lite 5G впечатлява с уникален дизайн – златната версия има променящ цвета си гръб
(снимка: vivo)

Уникален дизайн с променящ се цвят

X80 Lite 5G грабва окото с уникален дизайн с променящ цвета си гръб. Златната версия на смартфона, която включва флуоридно AG стъкло, създадено от vivo, позволява промяна на цвета в зависимост от това дали корпусът е изложен на слънчева светлина или на ултравиолетови лъчи.

Алтернативният модел на vivo X80 Lite 5G – Black Diamond изпъква с изчистен елегантен дизайн. В допълнение, потребителите могат да избират как да изразят своя стил чрез тънкия 7,79 мм модел с  тегло от 177 грама, който наред с уникалния си дизайн е и много удобен за носене.

AI за по-детайлни селфита

X80 Lite 5G помага на потребителите да заснемат още по-добри селфита и видеа, които се открояват с детайлен фокус и баланс на цветовете и картината. Неговата 50 MP камера разполага с функция за автофокус, която прави заснемането на снимки и клипове еднакво лесни както през деня, така и през нощта.

В допълнение, предната камера разполага с изкуствен интелект и специално разработен алгоритъм, който да оптимизира остротата на изображението. Както предните, така и задните камери на X80 Lite 5G дават възможност за запис на 4K видео с ултра висока чистота на заснемане в движение.

Брилянтни видеоклипове

X80 Lite 5G улеснява заснемането на брилятни видеоклипове. Хибридният стабилизатор комбинира оптична и електронна стабилизация на кадъра, за да направи видеата още по-детайлни. Освен това, предната камера разполага с режим Natural Portrait video, който позволява изчистване на текстурата на кожата и натурален вид на картината.

Моделът X80 Lite 5G има 6,44″ FHD+ AMOLED дисплей, тънък е едва 7,79 мм и тежи само 177 грама
(снимка: vivo)

X80 Lite 5G идва и с нова функция за заснемане на влог, която подобрява филмовото изживяване и предоставя видео уроци. Така потребителите могат да се научат как да снимат различни обекти – например в нощни условия, храна, градски пейзажи и др.

Допълнителната функция за Multi-Style Portrait на предната камера позволява добавяне на забавни филтри, които подобряват цялостното преживяване. Чрез нея потребителите могат да проявяват своята креативност с ефекта Motion-Blur, който по иновативен начин им позволява да замъглят всичко на заден фон и да откроят хората на преден план.

X80 Lite 5G разполага с умна система от камери с 64 MP оптична задна и 50 MP предна камера
(снимка: vivo)

Енергийно-ефективен чипсет

Новият vivo X80 Lite 5G идва с процесор MediaTek Dimensity 900 за висока производителност и енергийна ефективност, заедно със стабилна 5G връзка. Смартфонът е оборудван с 8GB RAM, както и със софтуерно активирана 8GB разширена RAM памет, която позволява на потребителите да играят пълноценно и да извършват сложни операции с различни приложения.

Благодарение на 256GB вградена памет, устройството разполага с достатъчно място за инсталиране на любими приложения, съхраняване на ценни спомени и забавление на 6,44″ FHD+ AMOLED дисплей. Бърза технология 44W vivo FlashCharge зарежда батерията с капацитет 4500mAh от 1% до 61% само за 30 минути.

Наличност и цена

Новият смартофон vivo X80 Lite 5G ще бъде наличен в България от края на октомври в магазините на търговската верига Технополис. Цената на устройството е 879,99 лв. с включен ДДС.

Коментар