Microsoft: Не достигат кадри за борба с изменението на климата

Хиляди компании няма да могат да изпълнят климатичните си обещания, ако не обучат своите специалисти по устойчив бизнес, смята Microsoft
(снимка: CC0 Public Domain)

Висш мениджър на Microsoft заяви, че светът има остра нужда от работна сила, за да се бори с изменението на климата. Брад Смит, президент на ИТ гиганта от Редмънд, смята, че хиляди компании няма да могат да изпълнят климатичните си обещания, ако не обучат своите специалисти по устойчивост на бизнеса.

По думите на Смит, общите насоки по въпроси като въглеродното отчитане са твърде разнородни за около 3900 компании, които са се ангажирали да намалят емисиите. „Трябва да действаме много бързо, за да започнем да намаляваме нашите емисии и тясното място е подготовката на квалифицирани хора“, казва топ мениджърът, цитиран от Ройтерс.



Днес Microsoft продава софтуер на организациите, който им помага да отчитат тяхното въздействие върху околната среда. В същото време, за да се борят с глобалното затопляне, компаниите се нуждаят не само от технологии – Microsoft възнамерява да разработи материали, които преподават “зелен” бизнес, включително за нейната социална мрежа LinkedIn.

Според проучване, проведено съвместно от Microsoft и Boston Consulting Group, около 68% от корпоративните топ мениджъри, отговорни за опазването на околната среда, са били наети измежду служителите на пълно работно време на компанията, а членовете на екипа им най-често са били без специално образование.

Пример за необходимостта от бърза промяна идва от служител на Microsoft, който е сменял работни места и дейности в продължение на 30 години, преди да стане шеф на един от екологичните екипи. За сравнение, учените смятат, че ще са достатъчни само 11 години, преди човечеството да изпусне критично опасни количества въглероден диоксид в атмосферата.



Въпреки че през последните три години Microsoft увеличи своята екологична работна сила от 30 на 250 души, компанията все още не успява да постигне целите си за намаляване на въглеродните емисии. Компанията вярва, че работодателите трябва да направят крачка назад и да преосмислят своите планове за обучение на служителите.

Според Microsoft, предприятията трябва да разработят насоки, да плащат за непрекъснато обучение на хората и да си сътрудничат за прилагане на стратегии за намаляване на въглеродните емисии.

Коментари по темата: „Microsoft: Не достигат кадри за борба с изменението на климата”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Не разбрах 03/11/2022 16:27 Ами те те чакаха теб да поемеш, ама ти като не пожела и те решиха да поемат своя инициатива.

  2. Не разбрах

    Кой назначи микро$офт, като отговорници за климата?

Коментар