Мъск срещу активистите или защо Twitter губи рекламодатели

С идването на Илон Мъск в Twitter редица големи рекламодатели се отдръпнаха от мрежата
(снимка: CC0 Public Domain)

Илон Мъск, новият собственик на Twitter, обвини т.нар. активисти за значителния спад в рекламните приходи на социалната мрежа. Това се случва на фона на съкращения на персонала, вкл. на екипите за модериране на съдържанието.

Редица големи рекламодатели прекратиха сътрудничеството си с Twitter малко преди да приключи сделката за закупуване на социалната мрежа от Илон Мъск. Новият собственик обяви значителен спад в приходите на Twitter и обвини активисти, оказващи натиск върху рекламодателите. Според него, компанията е направила всичко, за да разсее страховете им.



Илон Мъск не уточни колко точно е загубила компанията, но изрази недоволство от действията, насочени към удовлетворяване на исканията на активисти, които карат рекламодателите да се откажат от Twitter. Според милиардера, под негово ръководство компанията не е променила принципите на модериране на съдържанието.

„В нашата работа изобщо нищо не се е променило“, каза Мъск на инвестиционната конференция Baron, цитиран от CNBC. Той твърди, че ръководството на Twitter е направило всичко, за да удовлетвори исканията на активистите, но в същото време не е получило никаква възвръщаемост от тези усилия.

Мъск дори завърши речта си с атака срещу Първата поправка (към Конституцията на САЩ). Става въпрос до законодателната забрана на Конгреса на САЩ за приемане на закони, които ограничават свободата на словото и печата или правата на хората да се събират за мирен протест.

Относно скорошните съкращения на персонал в Twitter, Мъск заяви, че няма друг избор в момент, когато компанията губи повече от 4 милиона долара на ден.



На всички уволнени ще бъде изплатено тримесечно възнаграждение, което е един път и половина по-високо от изискваното по закон. Съкращенията засягат не повече от 15% от персонала, участващ в модериране на съдържанието, уточняват представители на компанията.

Коментари по темата: „Мъск срещу активистите или защо Twitter губи рекламодатели”

добавете коментар...

  1. Freezing

    Розовите фашисти загубиха войната.

Коментар