Новата серия vivo Y – за снимки и игри цял ден

Y35 е проектиран да помогне на потребителите да заснемат перфектния кадър
(снимка: vivo)

Три нови устройства от серията Y разширяват портфолиото от смартфони на vivo. Моделите Y35, Y22s и Y16 идват на пазара в Европа с отлично съотношение цена-качество и са подходящи за всички възрастови групи. Те имат тънък дизайн, дълготрайни батерии и страхотни камери.

Снимай и играй през целия ден – това е едно от посланията на vivo с новата серия смартфони Y. Моделът Y35, в частност, се откроява с 50МР камера и подобрена функция Extended RAM 3.0, която вече предлага допълнителни 8GB памет, както и бързо превключване на приложения.

В допълнение, моделите от новата Y серия идват с операционна система Android 12 и големи 5000-милиамперни батерии с интелигентно зареждане. Те съчетават елегантен дизайн, много място за съхранение, допълнителни функции на камерата за улавяне на перфектния кадър, както и много добра цена.

vivo Y35 – интелигентен и солиден

Със своите интелигентни функции и солидно представяне Y35 е пръв помощник при изпълнение на ежедневните задачи, като предоставя достатъчно памет и място за съхранение на данни, както и голяма батерия с възможност за бързо зареждане. Със  забележителните за тази категория телефони 256 GB място за съхранение, Y35 осигурява много пространство за инсталиране на приложения и запазване на множество видеоклипове и снимки.

За тези, които се нуждаят от допълнително място, слотът за карта памет на Y35 позволява надграждане до 1 TB. А ако 8GB RAM не отговарят на очакванията, предвидена е възможност за увеличение с още 8GB чрез иновативната функция Extended RAM 3. 0 на vivo. Това софтуерно решение използва паметта на телефона и като допълнителна такава, когато е необходимо, превръщайки Y35 в шампион по памет в своята ценова категория, с безпроблемно и бързо превключване на приложения.

Y35 в цвят Dawn Gold има иновативно двуслойно покритие с променящи се златисти нюанси
(снимка: vivo)

Както при всички смартфони на vivo, Y35 е проектиран да помогне на потребителите да заснемат перфектния кадър, с функции, които правят снимането забавно и лесно. Задната тройна система за снимки съчетава 50МР основна камера с висока разделителна способност, 2МР макрокамера за близък план от 4 см и 2МР боке камера за творчески ефекти на фона и акцент при портретите. Големият сензор на 50-мегапикселовата основна камера осигурява висока разделителна способност при всякакви условия на осветеност.

Режимът Super Night използва многокадрова обработка на изображенията, за да улови цялата красота на нощните сцени, дори при слаба светлина. Естествено, любителите на селфита също са добре подсигурени с 16-мегапикселовата предна камера на Y35. Тя  също използва режима Super Night, за да намали шума на кадъра и да създаде ясни и ярки изображения дори при слаба светлина. Предната камера е снабдена и с лента Selfie Spotlight – специална светкавица, която осигурява запълваща светлина за по-добре изглеждащи портрети.

Благодарение на голямата си батерия с капацитет 5000 mAh и технологията за пестене на енергия с изкуствен интелект, Y35 е в крак с динамичния съвременен начин на живот, без да се изтощава. С 18W бързо зареждане батерията се зарежда от 1 до 70% в рамките на 70 минути или може да набави достатъчно енергия за 258 минути видеоклип само с 15 минути зареждане. Напълно заредена, батерията дава възможност за над 14 часа стрийминг на HD видео или да поддържате Y35 в режим на готовност в продължение на два дни.

Плавната работа на смартфона е осигурена от мобилната платформа Qualcomm Snapdragon 680, като същевременно чипът оптимизира използването на енергия за удължаване на живота на батерията. С осемядрен процесор и тактова честота до 2,4 GHz, Snapdragon 680 осигурява 20% по-висока производителност на едно ядро и 10% по-висока производителност на графичния процесор в сравнение с предишното поколение чипсети.

Големият сензор на основната 50MP камера осигурява висока резолюция при всякакви условия
(снимка: vivo)

Оборудван с 6,5-инчов FHD+ дисплей, Y35 осигурява широк и поглъщащ изглед както за видео, така и за игри. Разделителната способност 2408×1080 и честотата на опресняване 90Hz гарантират пълноценни забавления.

В допълнение, Y35 разполага с висококачествена система за усилване на звука Audio Booster до 72 dB за въздействащ звук в движение. Не на последно място, Y35 се отличава с красив минималистичен дизайн: плоската рамка, приятната 2.5D извивка и заоблените ъгли осигуряват удобен захват. Y35 се предлага в два цвята – Dawn Gold, който има иновативно двуслойно покритие с променящи се златисти нюанси, и Starlight Blue, който имитира фините отблясъци на нощното небе.

По време на изпитанията в лабораторията на vivo преди пускането му в масово производство Y35 e издържал 32 000 теста за изпускане, както и включване и изключване на слушалките по 6500 пъти и на USB кабела – 6000 пъти.

Моделът Y35 е вече наличен в България на цена от 529,99 лв.

vivo Y22s – универсал смартфон за забързаното всекидневие

vivo позиционира Y22s като идеален универсален телефон, който предлага изчистен дизайн и гладко изпълнение на всекидневните задачи, благодарение на своята 6GB RAM памет. Това щедро допълнение надминава повечето смартфони от същата ценова категория и позволява безпроблемно управление, дори и при повече отворени приложения на заден фон.

Устройството разчита на мобилната платформа Qualcomm Snapdragon 680, придружена от 128 GB постоянна памет, която може да бъде разширена до 1 TB чрез MicroSD карта памет.

Y22s е снабден с тройна система от камери, която съчетава 50МР основна камера с висока разделителна способност, 2МР макрокамера и 2МР камера за боке ефект. Режимът „Super Night” на задната камера използва многокадрова денонощна обработка, за да улови цялата красота на нощните сцени – дори когато осветлението далеч не е идеално.

Y22s е универсален телефон с изчистен дизайн и гладко изпълнение на всекидневните задачи
(снимка: vivo)

Моделът идва с 8МР предна камера и широк набор от софтуерни функции на Y серията за подобряване на снимките и видеоклиповете. Това включва режим Multi-Style Portrait, който предоставя набор от инструменти, включително Face Beauty, както и Video Face Beauty – специален алгоритъм, който допълнително усъвършенства селфитата и  видеоклиповете.

6,5-инчовият HD+ дисплей с максимална яркост от 530 нита прави гледането ясно дори и при ярка външна светлина. Минималистичният корпус на Y22s е елегантен и удобен за употреба. Той впечатлява с нежната извивка на ъглите си, привличащата вниманието система от камери, както и с антирефлексната си повърхност.

Смартфонът се предлага в два отличителни цвята – версия Summer Cyan със свежа палитра от цветове, вдъхновена от прохладния бриз в горещ летен ден, и по-тъмната версия Starlight Blue в наситено синьо с фино подчертан блестящ ефект.

Този модел също е изпитван от vivo преди масовото му производство чрез 32 000 теста за изпускане, както и включване и изключване на слушалките по 6500 пъти и съответно USB кабела – 6000 пъти.

Новият Y22S вече е наличен в България на цена от 429 лв.

Y16 придава стил на своя притежател

Новият Y16 доказва, че не е необходимо да харчите много, за да получите телефон, чиито функции отговарят на вашите нужди. Този смартфон от серията Y съчетава добро представяне и стилен дизайн. Разполага със 128GB памет, която може да бъде разширена чрез слота за MicroSD карта до 1TB. Функцията Extended RAM добавя 1GB допълнителна виртуална RAM към вградената 4GB RAM памет, за да поддържа повече активни приложения във фонов режим и за плавно превключване между тях.

Като смартфон от серията Y, Y16 предлага и дълъг живот на батерията. Тя е с капацитет 5000 mAh за продължителни забавления с видеоклипове, игри и музика.  Моделът поддържа функция „Reverse Charging”, с която батерията на Y16 може да се използва за зареждане на други устройства в движение.

Моделът Y16 съчетава добро представяне и стилен дизайн
(снимка: vivo)

Системата с две камери осигурява характерния за vivo забавен и творчески подход към снимките и видеоклиповете. Наред с 13МР основна камера и 2МР макрокамера, Y16 поддържа любими функции като Panorama, Face beauty, Time-Lapse (интервална фотография), както и заснемане на документи.

Y16 не прави компромис и със стила. Изработен е с извити ъгли и много тънък дизайн. Въпреки обемната батерия, Y16 остава елегантен – дебелината му е едва 8,19 мм. Наличен е в цветовете Dazzling Gold – с блестящ външен вид, и Elegant Black – с фин текстуриран вид, създаден от флуоритното покритие.

Както и останалата част от гамата, vivo тества Y16 в предпроизводствена фаза чрез 70 000 натискания на бутона за силата на звука, 150 000 натискания на бутона за включване, половин милион натискания на скенера за пръстови отпечатъци, както и 10 000 включвания и изключвания на USB порта, а също и 6500 цикъла на включване и изключване на слушалките.

Y16 вече е наличен в България на цена от 339,99 лв.

Коментар