Българка пое търговската организация на Acronis в глобален мащаб

“Изключително съм развълнувана и мотивирана да надградя нашия досегашен успех в името на опазването на лоялните ни потребители от възхода на кибератаките”, казва Катя Иванова
(снимка: личен архив)

Катя Иванова е новият главен търговски директор на компанията за киберзащита Acronis. Тя има над 10 години опит в продажбите и бизнес-развитието и на новата си позиция ще се фокусира върху разгръщането на глобалната търговска организация и растежа на Acronis.

Иванова е всепризнат лидер в мулти-националните продажби с опит на пазарите в регионите на APAC, Европа и Средния Изток, Северна Америка и LATAM. До този момент тя беше вицепрезидент вътрешни продажби в глобален мащаб в Acronis, като в това качество управляваше екип от 300 професионалисти.

Стъпвайки на доказано екипно лидерство, експертиза в търговията, както и успешни партньорски отношения, Иванова ще разгърне глобалните продажби на Acronis, за да увеличи разпознаваемостта на облачната платформа за кибер-защита Acronis Cyber Protect Cloud Platform.

Иванова стартира в Acronis като инженер поддръжка през август 2011 г. Първоначално тя ръководеше проект за поддръжка на продажбите в качеството си на старши мениджър в отдела за Глобално управление на доставчиците на поддръжка и успешно генерира над 70% ръст на приходите (в първата година) след преминаването към старши мениджър вътрешни продажби и подновяване на договорите.

През февруари 2019 г. Иванова зае доскорошната си позиция на вицепрезидент глобални вътрешни продажби. Сега, като главен търговски директор на Acronis, Иванова ще разчита на своята доказана кариера на експерт, способен да генерира двуцифрен растеж в световен мащаб.

„Катя демонстрира целеустременост и амбициозност през цялата си кариера в Acronis, което я доведе до бързо издигане през отделните нива до една от най-високите търговски позиции в компанията. Нямам съмнение, че това скорошно повишение ще ѝ позволи да продължи да надгражда своето успешно корпоративно пътешествие”, коментира Патрик Пулвермюлер, главен изпълнителен директор на Acronis.

Кибератаките продължават да се увеличават в глобален мащаб, така че сега е по-важно от всякога лидерите по сигурността да опазват своя бизнес ефективно и ефикасно, коментира ситуацията на пазара Катя Иванова.



“Изключително съм развълнувана и мотивирана да надградя нашия досегашен успех в името на опазването на лоялните ни потребители от възхода на кибератаките. Възнамерявам да помагам на екипа да осигурява най-доброто възможно потребителско преживяване, засилвайки сътрудничеството с нашите потребители и партньори”, сподели тя.