Предстои конференция по компютърни науки в София

Международна конференция „Компютърни науки 2009” ще се състои тази седмица в София. Над 200 топ специалисти от Германия, Гърция, Нигерия, Албания, Сърбия, Малайзия, Турция, Русия и България ще представят новости в областта на компютърните науки.

Български студенти също ще демонстрират свои иновативни проекти в областта на суперкомпютърните архитектури и приложения, съобщиха организаторите.

Особено внимание ще се обърне на архитектурата и софтуерните разработки за българския суперкомпютър BlueGene/P, който е на 126-то място в света в класацията на 500-те най-добри високотехнологични компютри.

Юбилейната конференция „Компютърни науки 2009”  се организира от катедра „Компютърни системи” по повод навършването на 40 години от създаването на катедрата и 25 години от основаването на катедра „Програмиране и компютърни технологии”. Двете катедри са във факултета по „Компютърни системи и управление”.

Официалното откриване ще бъде на 5 ноември, четвъртък, в Технически университет – София. Конференцията ще продължи и на следващия ден.

Коментар