Windows 11 22H2 може да забави игрите, потвърди Microsoft

Някои потребители на Windows 22H2 усещат проблеми с игри и приложения
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft потвърди, че голямата актуализация Windows 11 22H2, която излезе наскоро, може да доведе до влошаване на производителността в игрите.

Windows 11 22H2, която се разпространява от септември, се явява функционална актуализация на популярната операционна система. Сега Microsoft потвърди официално, че инсталирането на тази версия на Windows може да доведе до влошаване на производителността в някои игри и приложения.

„Някои игри и приложения може да имат по-бавна производителност или затормозяване с Windows 11 версия 22H2“, гласи изявлението на Microsoft в един от уеб ресурсите на софтуерната компания.

Според публикацията, проблемът възниква, когато игрите по невнимание активират функции за отстраняване на грешки в производителността на графичната карта, които не са предназначени за потребителска употреба. Какво точно води до задействане на тези функции не се съобщава.

Microsoft вече работи върху корекция, която ще отстрани проблемите с производителността на Windows 11 22H2 в игрите. На този етап компанията подканя потребителите да актуализират засегнатите игри и приложения, но това не гарантира решение на проблема. Не се уточнява кои графични ускорители са засегнати.



Малко след пускането на Windows 11 22H2 започнаха да се появяват оплаквания за намалена производителност в игрите на компютри с графични карти Nvidia. Този проблем обаче вече е разрешен, тъй като Nvidia незабавно пусна корекция.

Коментар