Протъркай този пад, ако можеш – Carbon 700 Maxi Cordura

Carbon 700 Maxi е направен от кордура – як материал, използван в дрехите за туристи, работници и спортисти кордура (снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Як, здрав, водоустойчив и скоростен – Carbon 700 Maxi Cordura на полския бранд Genesis е геймърски пад, който внася допълнителен комфорт в игровото пространство на страстните любители на игрите.

Подложките за мишки не са най-вълнуващата част от гейминга – да си го кажем направо, никак не са. Много повече внимание се обръща на компютрите, на мишките и клавиатурите, на осветлението в и около тях, разбира се – на слушалките за качествен звук и на мониторите за качествена картина без размазване. Но подложките за мишки всъщност са незаслужено пренебрегвани. Хубавият пад допринася за по-доброто гейминг-преживяване.

Най-важната задача на подложката е да осигурява на геймърите гладко плъзгане на мишката, което подобрява точността. Затова който си оборудва гейминг-пространство, рано или късно стига до подложката за мишка. И обичайно я оценява едва след като я купи.

Накратко, струва ли си да се купи пад? Не са скъпи, но обичайно се използват с години и правят игровото преживяване много по-добро. Затова може да се каже, че за гейминг-любителите си струва, тъй като добрият пад драстично подобрява преживяването.

Ултра-як материал

Carbon 700 Maxi от Genesis е направен от ултра-здрав материал: кордура. Това е як плат, който се използва в облеката за туристи, особено за гети (онези обвивки около прасците, които пазят от сняг и храсталаци), както и в работни облекла за лесничеи и други специалисти, които работят на открито. О, да, използва се и за туристически раници и облекла за мотоциклетисти.

Структурата на влакната и начинът, по който са изтъкани, осигурява голяма устойчивост на триене, драскане. Това означава, че падът ще остане здрав в продължение на години. С две думи, опитайте се да протъркате този пад и ще видите, че това е невъзможно с ръка и мишка.


Бърза тъкан

Най-горният слой на подложката е покрит с гладка „бърза” повърхност, осигуряваща плавно равномерно плъзгане и незабавна реакция. Благодарение на това подложката ускорява изпълнението на планираните движения и увеличава тяхната динамика. Не е известно да има мишка, която не става „скоростна” върху Carbon 700.

Водоустойчив

Че материалът е здрав, здрав е, че е як – як е, но освен това падът е водоустойчив. Повърхността пречи на поемането на течности. Това значи, че падът ще остане сух и здрав, дори ако си разлеете любимата напитка по невнимание.


Без подхлъзване

Всеки уважаващ себе си бранд, който предлага някакви подложки за мишки, днес ги прави с противохлъзгащо покритие отдолу. Този пад не прави изключение. Долната повърхност е обработена с висококачествена гума. Така „килимчето” няма шанс да се придвижи по повърхността на бюрото и да предаде играча в неподходящ момент – дори по време на най-яростната битка.

Обшити ръбчета

Ръбовете на подложката са допълнително защитени с черен подгъв, предпазвайки от протриване. Заоблените ъгли не са случайни – така се избягва вероятността от загъване на тъканта, разкъсване, отлепване – малка подробност, която обаче гарантира перфектно състояние за много години напред.


Малка и голяма

Серията Carbon 700 включва два размера падове. Този, който дойде при нас за ревю, е с размер 92 на 42 сантиметра, но също така има и по-малък, 45 на 40 сантиметра. Е, 90-сатиментров пад си е почти като килим за цялото работно пространство на гейминг-бюрото.

Наличност и цена

Геймърският пад Carbon 700 Maxi Cordura е достъпен в търговската мрежа у нас от партньорите на Genesis. Моделът се предлага на цена около 60 лв. с включен ДДС и 24 месеца гаранция.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар