Кризата: Amazon предприе мащабни съкращения

Влошената икономическа ситуация в света принуди Amazon да започне големи съкращения
(снимка: Amazon)

Гигантът в електронната търговия Amazon беше принуден да започне мащабно съкращаване на персонала, което по неофициални данни може да засегне до 10 000 души в различни подразделения на компанията.

В писмено обръщение към служителите изпълнителният директор Анди Джаси призна, че съкращенията ще продължат в началото на следващата година. Amazon, по неговите думи, е в процес на формиране на нов годишен план, докато ръководството оценява необходимостта от по-нататъшно намаляване на персонала.



Всички отдели и служители, засегнати от съответните решения, ще бъдат уведомени в началото на 2023 г., уточнява Анди Джеси в писмото си, на което се позовава CNBC. Веднага след като планът за по-нататъшни съкращения бъде одобрен, преките ръководители ще предоставят подробности на своите подчинени.

Анализът на представянето на бизнеса на Amazon тази година е възпрепятстван от трудностите в цялата икономика и предишния етап на активно набиране на персонал. Съкращенията вече са засегнали звената на Amazon, свързани с книги и устройства, както и кадровите структури и редица инженерни позиции.

Вече е известно, че през следващата година Amazon ще продължи да съкращава персонал в магазините си, а също и административен персонал. Компанията е готова да предостави всякакъв вид подкрепа на уволнените служители, включително всички необходими плащания и помощ при намиране на нова работа.

Коментари по темата: „Кризата: Amazon предприе мащабни съкращения”

добавете коментар...

  1. ..

    Йордан е прав.

    Всяка по-голяма компания може да уволни 50% от служителите си без това да се отрази съществено на бизнеса.

    Също така, всяка по-голяма компания може да уволни 99% от мениджърите и директорите, като това ще има основно положителен ефект върху бизнеса.

    Примерно, целият т.нар. C-level може да замине с буквално 0 разлика.

  2. Йордан

    При толкова раздути щатове е съвсем нормално да има съкращения. Всяка една голяма компания може да се реструктурира и да уволни половината си служители, без това да се отрази негативно на бизнеса по какъвто и да било начин.

Коментар