Доставчиците на услуги с ново, опростено решение за сигурност

Acronis въвежда иновативен подход за предпазване от опасности, контролиране и възстановяване, намалявайки сложността на съществуващите EDR решения
(графика: Acronis)

Компанията за киберзащита Acronis обяви ново, опростено Endpoint Detection and Response (EDR) решение за доставчици на управляеми услуги. Acronis Advanced Security + EDR за платформата Acronis Cyber Protect Cloud използва иновативен подход за предпазване от опасности, контролиране и възстановяване, намалявайки сложността, характерна за други EDR решения. Новият продукт прави по-достъпни решенията за сигурност с ефективна защита на данни, приложения и системи – всичко в една централизирана платформа.

Стъпвайки на стандартите, установени в индустрията, и следвайки рамката MITRE ATT&CK, Acronis Advanced Security + EDR опростява сложните решения за бързо променящия се пейзаж в сферата на киберзаплахите, като прилага подхода на унифицираната платформа. Той позволява на ИТ екипите да засичат и да разбират сложни атаки, a след това бързо да възстановяват всичко, използвайки средства за връщане на коректното състояние посредством един клик.

Acronis Advanced Security + EDR е част от облачната платформа Acronis Cyber Protect Cloud, която позволява на бизнесите и на техните доставчици на услуги да осигуряват холистична защита съгласно централната рамка за киберсигурност на NIST (Национален институт за стандарти и технологии, САЩ). Това нововъведение надгражда киберзащитите на Acronis чрез:

  • Корелация и интерпретация на база машинен интелект с видимост към веригата на атаката, следвайки рамката MITRE ATT&CK;
  • Възможност за интегриран отговор, включително връщане към нормалното състояние посредством един клик, съгласно спецификата на вида атака;
  • Способност за разследване, оздравително възстановяване, възобновяване и затваряне на пробойните в сигурността в интеграция с други функции от облачната платформа Acronis Cyber Protect Cloud;
  • Намаляване на сложността и цената посредством скоростно реагиране на правилното място и в правилния момент от единната конзола на Acronis и унифицирания агент, предлагащ сигурност с един клик – без внедряване на повече агенти и без оперативното предизвикателство на интегрирането на продукти от трети страни.

Според последния доклад на оперативните центрове за киберзащита на Acronis от август, глобалните щети от рансъмуер ще надхвърлят 30 милиарда долара през 2023 г. Рансъмуерът продължава да е заплаха номер едно за големите и средните предприятия.



Acronis стопира рансъмуер атаките чрез своя холистичен подход, основан на принципите на NIST, спрямо непрекъсваемостта на бизнеса – както и в броя на URL адресите за фишинг, злонамерен софтуер и усъвършенствани атаки. Компанията е блокирала 21 милиона URL адреса, открити в крайни устройства, само през второто тримесечие на 2022 г.

Програмата за ранен достъп до Acronis Advanced Security + EDR ще бъде достъпна през декември за партньорите на Acronis, а генерално ще стане достъпна през първото тримесечие на 2023 г.

Коментар